Uppdaterad information om händelse på Storvretskolan i Tumba

Informationen uppdaterad 2018-01-12 kl 10.30

Kring lunchtid torsdagen den 11 januari kastades en så kallad banger, en smällare med högt ljud, in i Storvretskolans matsal i Tumba.

Två närpoliser var på besök och befann sig tillsammans med elever och lärare från årskurs åtta och nio i skolmatsalen. Närpoliserna och fyra lärare fick ont i öronen och uppsökte sjukvård för att kontrollera hörseln. Alla elever i matsalen tillfrågades om obehag i öronen.

Vid halv två på eftermiddagen stängdes skolan. Idag genomförs undervisingen som vanligt. På skolan finns extra beredskap för att ge stöd till de elever som behöver. Under dagen kommer även polis att finnas på skolan.

Under torsdag eftermiddag och kväll ringde skolledningen runt till samtliga berörda elevers vårdnadshavare. Ett par elever hade då känningar från öronen och uppmanades uppsöka sjukvården för undersökning. Information till vårdnadshavarna har även gått ut via skolans informationskanal Vklass.

Är du orolig och upplever obehag i öronen ska du uppsöka sjukvård för kontroll. Det är också viktigt att du informerar skolan om besvären.

Du kan även kontakta Vårdguiden 1177länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2018