Stäng meddelande

Ett jämställt Botkyrka året om

Illustration: symbolen för kvinnan Textbalken: Ett jämställt Botkyrka

I dag är det 8:e mars och internationella kvinnodagen. Vi uppmärksammar dagen genom att lyfta några exempel på vad som händer i dag i vår kommun.

Ett jämställt Fittja

I dag uppmärksammas Internationella kvinnodagen i Fittja centrum. Föreningar, bibliotek och fritidsklubb i Fittja är några av de verksamheter som medverkar.

Bakom initiativet ligger kommunens områdesutvecklare Parvaneh Sharafi samt Maria Johansson som är byggsamordnare för ny konsthall och bibliotek i Fittja. Varannan torsdag ställer de upp sin mobila mötesplats där de bjuder på kaffe och pratar med invånare i centrum om hur vi tillsammans kan utveckla Fittja.

- När vi märkte att en av de här torsdagarna var på Internationella kvinnodagen var det en självklarhet att vi skulle göra något extra av det här tillfället, säger Maria Johansson.

Tumba bibliotek firar med filmen Suffragette

Tumba bibliotek har gratis filmvisning av filmen Suffragette. Filmen  är ett drama om fotsoldaterna i den tidiga feministrörelsen. Utifrån kvinnorna på ett tvätteri i sekelskiftets London skildras en dramatisk tid i kvinnorörelsens historia. Huvudpersonen Maud genomgår en omvälvande förändring när hon dras in i striden för kvinnlig rösträtt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 mars 2018