Stäng meddelande

Hur mycket ska man egentligen oroa sig?

 

Bild av boken Tonårsparlören

Tonårsparlören

Tonårsparlören är en handbok som vägleder dig i konsten att prata om alkohol med ditt barn.

Ska man bjuda tonåringar på alkohol hemma? Måste man sitta och vänta tills de kommer hem på natten? Vad gör man när tonåringen inte gör som man kommit överens om? Det är inte lätt att vara tonårsförälder.
Tonåren är en väldig speciell tid i livet i gränslandet mellan barn och vuxen. Plötsligt dyker det upp en massa nya saker att ta ställning till: fester, nya kompisar, sex och inte minst alkohol.

Tips och stöd

Tonårsparlören är en bok som är till för att göra den här tiden lättare. Den har tagits fram i samarbete med forskare, fältarbetare, läkare, psykologer, familjeterapeuter, föräldrar och tonåringar. Med tips, argument och fakta stöttar den dig som förälder i att rusta din tonåring att fatta egna, kloka beslut. För tonåringar bryr sig om vad du som förälder säger. Genom att inte bjuda din tonåring på alkohol visar du att det inte är okej att dricka. Tonåringar som bjuds på alkohol hemma dricker mer och oftare än andra, även utanför hemmet. Närvarande föräldrar som bryr sig om vad sitt barn gör på kvällarna och vilka de umgås med skjuter upp alkoholdebuten. Håll utkik efter Tonårsparlören i brevlådan – alla familjer med 14-åringar får boken inför Valborg. Den finns också på engelska, svenska och som ljudbok på http://www.tonarsparloren.selänk till annan webbplats.

Har du frågor eller funderingar?
Du är välkommen till att höra av dig till:
Isabelle Caspersson
Folkhälsostrateg, Kommunledningsförvaltningen
Telefon: 072-450 97 91
E-post: isabelle.caspersson@botkyrka.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 april 2018