Stäng meddelande
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / NMR (Nordiska motståndsrörelsen) demonstrerade utanför Tumba gymnasium

NMR (Nordiska motståndsrörelsen) demonstrerade utanför Tumba gymnasium

Idag, den 8 juni, vid 12-tiden samlades NMR utanför Botkyrka kommunhus och Tumba Gymnasium för att demonstera. Elever och lärare från Tumba Gymnasium samt personal från kommunen fanns snabbt på plats för att lugna medborgarna.

Fredagen den 8 juni vid klockan 12 samlades cirka 15 till 20 NMR-aktivister vid parken utanför kommunhuset och Tumba Gymnasium. Maskerade och utrutade med en megafon skrek de ut hotfulla och kränkande ord mot invandrare.

Trots att NMR:s agerande var obehagligt så agerade både eleverna och i synnerhet lärarna snabbt och lugnt och genom det visa att NMR inte var välkomna

Polisen tillkallades och NMR försvann snabbt därifrån. Deras agerande fångades på film av flera på plats och kommer att finnas för eventuell bevisning.

Kommunen är i beredskap om något mer skulle inträffa och Tumba Gymnasium har samlat sina elever för diskussion kring händelsen.

Mer information lämnas av polisen på polisen.selänk till annan webbplats eller 114 14. Vid hotfulla situationer ska du alltid ringa 112.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 juni 2018