Stäng meddelande

Fyra nya elbilar i Botkyrka kommun som arbetsfordon

Elbil

Bilmärket heter Addax och kommer från Belgien

Nu finns fyra elbilar på tekniska förvaltningens driftenhet gata/park på Ekvägen. Fordonen är smidiga och ska användas för bland annat städuppdrag runt om i kommunens grönområden.

Satsningen på elbilar stämmer väl överens med kommunens klimatmål att kommunens organisation ska vara klimatneutral 2020.

Test som föll väl ut

Tekniska förvaltningens gata/park drift fick testa en elbil för tre år sedan. Tanken var att se om fordonet passade med behoven för till exempel lastkapacitet, framkomlighet och laddningstid.

Testet föll väl ut och efter en upphandling levererades fyra nya elfordon till Ekvägen där tekniska förvaltningens driftorganisation finns. Fordonen används av flera personer för bland annat städning i kommunens parker och grönområden.

Vi är mycket nöjda så här långt, säger Dan Wallén, fordonsansvarig på tekniska förvaltningen. Driftsäkerheten är viktig för oss och det här fordonet kan rulla hela dagen, laddas på natten och sedan vara redo för körning klockan 06.00 på morgonen.

Vad tycker då en av förarna till den nya elbilen, Marie Norberg, anläggningsarbetare på tekniska förvaltningens gata/park?

Jag gillar elbilen, den är liten, smidig och går tyst. Det är toppen när vi ska åka in på en cykelväg och tömma papperskorgar i en park. Jättebra också att laddningen håller hela dagen.

Marie Norberg, anläggningsarbetare

Marie Norberg, anläggningsarbetare

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 juni 2018