Stäng meddelande
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Tre friskolor med Botkyrkaelever stänger - Botkyrka kommun ger stöd till drabbade elever

Tre friskolor med Botkyrkaelever stänger
- Botkyrka kommun ger stöd till drabbade elever

Flera grund- och gymnasieskolor med elever från Botkyrka har stängt under den senaste tiden. Botkyrka kommun ger stöd till de elever som plötsligt står utan skolplats till hösten.

Grundskolorna Gullvivaskolan och Gryningeskolan
I maj 2018 meddelade den fristående grundskolan Gullvivaskolan i Älvsjö att de skulle lägga ner sin verksamhet. Skolan hade drygt 40 elever som var bosatta i Botkyrka kommun.

Den 25 juni 2018 beslutade Skolinspektionen inte ge Johai AB tillstånd att fortsätta driva friskolan Gryningeskolan i Slagsta. Skolan kommer därför att stänga. Skolan har cirka 60 elever som bor i Botkyrka.

När en friskola stänger ska kommunen där eleverna bor erbjuda en skolplats på någon av de kommunala skolorna. Botkyrka kommun har därför skickat ett brev till de drabbade elevernas vårdnadshavare. I brevet finns information om att de är välkomna att söka plats till sitt barn i någon av kommunens skolor till hösten. Skolvalet görs här på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vårdnadshavare som vill ha hjälp med ansökan kan vända sig till medborgarkontoretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i sitt område.

Gymnasieskolan Thorén Innovation School Skolinspektionen beslutade den 19 juni 2018 att inte ge gymnasieskolan Thorén Innovation School fortsatt tillstånd att bedriva undervisning. Skolan kommer därför att stängas.

För dig som går på Thorén Innovation School

Hemkommunen har ett särskilt ansvar för de elever som går på skolan och berörda elever har fått ett brev från Utbildningsförvaltningen i Botkyrka med information om hur de ska gå tillväga för att få en ny gymnasieplats. Om du har frågor om ny gymnasieplats kan du kontakta Anders Byfeldt på mail anders.byfeldt@botkyrka.se eller telefon 073–380 78 02.

För dig som har sökt till Thorén Innovation School Gå in på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats för information

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 juni 2018