Stäng meddelande

Pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan stängda

Från fredag 13 juli är pendeltågens stationer Stockholm City och Stockholm Odenplan stängda. Stationernas rulltrappor kan inte köras på ett för resenärerna säkert sätt. Av utrymningsskäl får stationerna inte användas utan rulltrappor. Tågen kör förbi stationerna utan att stanna. Resenärer kan stiga av vid Stockholm södra och Solna station.

Torsdag 12 juli genomförde SL en fördjupad kontroll av rulltrapporna på stationerna City och Odenplan. Kontrollen visade att flera rulltrappor var i så dåligt skick att de bedömdes utgöra en risk för resenärernas säkerhet.

— Resenärernas säkerhet är högprioriterad för oss. Därför valde vi att stänga av rulltrapporna samt att kräva omedelbara åtgärder av det företag som levererat dem. Stationerna har endast varit i drift i ett år, skriver SL på sin webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utan rulltrappor kan stationerna inte utrymmas på ett säkert sätt. Därför stänger stationerna för trafik till dess rulltrapporna kan sättas igång.

SL förstår att stängda stationer innebär stora komplikationer för resenärer och beklagar naturligtvis detta.

Pendeltågen kör förbi stationerna utan att stanna. Resenärer kan stiga av vid Stockholms södra och Solna station. och där byta till buss eller t-bana.

Fjärrtåg söderifrån går till Södra station och regionaltåg söderifrån går till Flemingsberg. Fjärr- och regionaltåg norrifrån berörs inte.

SL arbetar för att skyndsamt kunna öppna stationerna med säkra rulltrappor.

Uppdatering 15 juli 20:34

Pendeltågstationen Odenplan är öppen för trafik från och med måndag morgon 16 juli. Stockholm city fortsatt stängd.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juli 2018