Stäng meddelande

Mattias Jansson går vidare till Sveriges Kommuner och Landsting

Porträttbild av Mattias Jansson tagen utomhus

Mattias Jansson, kommundirektör, går till SKL efter fem år i Botkyrka.

Botkyrkas kommundirektör Mattias Jansson ska fortsätta sitt arbete för att utveckla styrning och demokrati. Därför går han nu vidare till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) där han ska arbeta som sektionschef för Demokrati och styrning. Mattias Jansson blir kvar som kommundirektör till den 31 januari.

Varför går du vidare?

– Jag har arbetat som kommundirektör under en ganska lång tid nu, både i Botkyrka och Katrineholm. Jag har alltid haft en drivkraft att vilja bidra i samhället. Nu har jag funderat på hur jag kan göra det i nästa steg. Jag kände att jag antingen kunde arbeta närmare människor genom min socionombakgrund eller också arbeta på nationell nivå. Nu kom den här möjligheten på SKL.

Varför nu?

– För mig är Botkyrka den ultimata kommunen att leda. Men nu kom möjligheten att också få påverka nationellt. Och där kunna bidra till att utveckla styrningen för ordning och reda, medborgarens fokus och förutsättningar för ett medledarskap.

Vad kommer hända nu din sista tid?

– Jag kommer vara kvar längre än min uppsägningstid för att ge en bra överlämning. Det finns en väldigt bra kommunledningsgrupp för kommunen som kommer fortsätta leda.

Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande, Mattias slutar, vad säger du om det?

– Det blir alltid omställning när nyckelpersoner väljer att gå vidare. Mattias har varit en skicklig kommundirektör och uppskattad medarbetare. När han klev in i organisationen 2013 så hade vi stora behov av ordning och reda samt ökat fokus på våra medborgares behov. Mattias har därför jobbat mycket med just dessa frågor och nu har vi kommit en bra bit på vägen.

Hur kommer rekryteringen av ny kommundirektör gå till?

– Vi får återkomma med mer detaljer i den frågan. Nu påbörjar vi arbetet kring hur processen ska se ut.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 oktober 2018