Stäng meddelande

Pia Bornevi går vidare till Sollentuna kommun

Pia Bornevi i blå tröja till vänster i förgrunden. I bakgrunden ett äldre par som pratar med varandra.

Pia Bornevi, förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Efter många år på olika ledaruppdrag i Botkyrka kommun går Pia Bornevi, förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen, vidare till en tjänst som förvaltningschef i Sollentuna kommun. Hon slutar den 21 februari.

— Tillsammans har vi inom vård- och omsorgsförvaltningen gjort en utvecklingsresa mot målet nöjda medborgare. Det har varit världens roligaste jobb. Jag vill tacka alla medledare för fantastiska insatser för Botkyrkaborna, säger Pia Bornevi.

Pia Bornevis tre år som förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen har framförallt kretsat kring arbetet med fler nöjda medborgare. Den viktigaste pusselbiten har varit att ge medledarna förutsättningar att se och möta medborgarens unika behov och upplevelser: att ha medborgares fokus. Ett arbete som börjar ge resultat, i och med vändande siffror i brukarundersökningar.

— Pia Bornevi har som processägare och förvaltningschef på ett strålande sätt medlett arbetet med medborgarens fokus i alla lägen, säger Mattias Jansson, kommundirektör Botkyrka kommun.

I Sollentuna kommun blir Pia förvaltningschef och strategisk beställare av vård och omsorg på en konkurrensutsatt marknad.

— Jag ser fram emot nya utmaningar. Men det är också med ett visst vemod som jag lämnar Botkyrka. Jag har arbetat i kommunen i många år; jag har också bott och drivit företag här, säger Pia Bornevi.

Pia Bornevi slutar den 21 februari. Som tillförordnad förvaltningschef föreslås Petra Oxonius som idag är verksamhetschef för äldre- och funktionsnedsättningsomsorgen i Botkyrka kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2018