Stäng meddelande
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Vinnare i The Good Talents Pitchtävling är Infinity Clothing från Tumba Gymnasium

Vinnare i The Good Talents Pitchtävling är Infinity Clothing från Tumba Gymnasium

Vinnarna i The Good Talents pitchtävling. Fotograf Henrik Peel

The Good Talents, som tillsammans med Botkyrka kommun har ett ledarskapsprogram för Botkyrkas unga, delar varje år ut pris för bästa idé. Vinnarna av årets förstapris heter Infinity Clothing och drivs som ett UF-företag av tre killar som går på Tumba Gymnasium.

The Good Talents, som tillsammans med Botkyrka kommun har ett ledarskapsprogram för Botkyrkas unga, delar varje år ut pris för bästa idé. Vinnarna av årets förstapris heter Infinity Clothing och drivs som ett UF-företag av tre killar som går på Tumba gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Mihael Selmö, Daniel Markovic och Gorgios Abdulmasih.

Infinity Clothing vill motverka otrygghet och segregation genom att skapa en rörelse som uppmanar personer att "Do more good". De säljer tröjor med detta budskap, vill arrangera aktiviteter och events som engagerar personer till att skapa positivt samhällsförändring. De ska också Nattvandra för att öka tryggheten i otrygga områden.

Deras mål är att göra världen till en bättre plats, och startpunkten för det är att börja skapa skillnad lokalt i Botkyrka. De strävar efter att så många som möjligt ska vara med på deras mission om att "Do more good" och ser det mer som att de bygger en rörelse än ett företag.

Andra pris gick till Weina Weng från Fittja som lider av sjukdomen lupus och med sin idé vill öka medvetenheten om sjukdomen och bidra med pengar till forskning.

Tredje pris gick till Gulcan Kayhan och Hilal Kayhan från Hallunda som har en idé som ska skapa närmare familjerelationer genom aktiviteter för föräldrar och deras barn för att motverka problem med att unga hamnar i kriminalitet, får ångest och känner otrygghet.

Ledarskapsprogrammet fortsätter med ett mentorskapsprogram, där varje deltagare matchas ihop med en mentor som kommer stötta dem vidare med både förverkligande av idén men också med andra saker ungdomen kan behöva - att söka jobb, hjälp med skolan, med frågor om framtiden och så vidare.

Du kan läsa mer om The Good Talentslänk till annan webbplats på deras webbsida (öppnas i nytt fönster)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2018