Stäng meddelande

Botkyrkaelever vidare till SM i Ung Företagsamhet 2019

Bild

Företaget Easy Reader UF, Adam Sverin, Hampus Myrvang, Markus Frostell, Ossian Rydhamn, Henrik Brunsä och Joshua Wan från Tullinge gymnasium.

Gymnasieelever från Tumba gymnasium och Tullinge gymnasium var den 21 februari på plats i Dansens hus i Stockholm för att ta emot utmärkelser i tävlingen Ung Företagsamhet 2019. Flera UF-företag som drivs av gymnasieelever från hela Stockholm tävlar om priser i ett flertal kategorier. Våra elever från Tumba och Tullinge gymnasium tog med sina företag Fransarbybecca UF hem första pris i kategorin Årets tjänst och företaget Easy Reader UF tog andra pris i kategorin Årets UF-företag. De kommer nu att representera Stockholm i SM i Ung företagsamhet 2019 som avgörs i maj.

Som en del av gymnasieutbildningen får elever som går sista året på ekonomiprogrammet och handelsprogrammet i Botkyrka möjlighet att starta ett företag. Ung företagsamhet innebär att gymnasieelever, i hela Sverige, får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Lärare i skolan fungerar som handledare. Att driva UF-företag ger eleverna möjlighet att göra verklighet av en idé. De får erfarenhet av att sälja en produkt, att presentera företaget i olika sammanhang och att delta i mässor.

Denna möjlighet tog Adam Sverin, Hampus Myrvang, Joshua Wan, Markus Frostell, Ossian Rydhamn och Henrik Brunsär från Tullinge Gymnasium till vara på och startade företaget Easy Reader UF. De har tagit fram en bokhållare som ser till att sidorna inte viks ihop när man håller boken med en hand.

Markus Frostell, Marknadsansvarig i Easy Reader Uf, som tog hem andra priset i kategorin Årets UF- företag säger:

”Det känns otroligt roligt och stort. Speciellt när man kommer från en skola där största fokus kanske inte ligger på just UF, Ung företagsamhet. Jag är väldigt stolt över mig själv och kollegorna i företaget och nu vill vi börja sälja produkten i butiker. Vi satsar också på att tävla vidare i SM.”

På frågan om vad han vill ge för råd till andra elever som funderar på att starta Uf-företag säger Markus Frostell:

”Det här kommer låta väldigt klyschigt, men att ha roligt! Vi gick verkligen inte in med inställningen att bli årets UF-företag i Stockholm när vi startade upp det. Vi ville istället ha roligt och lära oss att driva företag och sen kom det här som en bonus. Mitt tips är alltså, ha roligt och ta fram en produkt du gillar och själv skulle kunna köpa.”

Även Rebecca Zeito, gymnasieelev på Tumba gymnasium, startade sitt företag Fransarbybecca UF. Idén och genomförandet tog henne hela vägen fram till första pris i kategorin Årets tjänst. Rebecca är certifierad fransstylist och utför olika typer av fransförlängningar. Tack vare hennes framgångsrika entreprenörskap hinner hon knappt med alla bokningsförfrågningar hon får.

Ett stort grattis till eleverna och deras UF-lärare i skolan Caroline Kenmo och Karina Noske för deras insatser och framgångsrika entreprenörskap!

Vill du läsa mer om UF företag i Botkyrka kan du göra det här.länk till annan webbplats

Vill du läsa mer om Ung företagsamhet och vad det innebär kan du göra det på deras webbplats.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 februari 2019