Störningsinformation:
Problem med vattenförsörjning i Tullingeberg
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Hur ska man prata med sitt barn om alkohol?

Mamma försöker tala med sin dotter som tittar på sin mobiltelefon.

Tonårsparlören hjälper dig att tala med ditt barn om alkohol.

Tonårsparlören är en handbok som vägleder dig i konsten att prata om alkohol med ditt barn. Håll utkik efter Tonårsparlören i brevlådan – alla familjer med 14-åringar får boken inför Valborg.

Det är inte lätt att vara tonårsförälder. Ska man bjuda tonåringar på alkohol hemma? Måste man sitta och vänta tills de kommer hem på natten? Vad gör man när tonåringen inte gör som man kommit överens om?

Tonårsparlören har tagits fram i samarbete med forskare, fältarbetare, läkare, psykologer, familjeterapeuter, föräldrar och tonåringar. Med tips, argument och fakta stöttar den dig som förälder i att rusta din tonåring att fatta egna, kloka beslut.

Tonåringar bryr sig om vad du som förälder säger. Genom att inte bjuda din tonåring på alkohol visar du att det inte är okej att dricka. Tonåringar som bjuds på alkohol hemma dricker mer och oftare än andra, även utanför hemmet. Närvarande föräldrar som bryr sig om vad deras barn gör på kvällarna och vilka de umgås med skjuter upp alkoholdebuten.

Du kan ladda ner Tonårsparlören på www.tonårsparlören.selänk till annan webbplats. Där finns också broschyrer på flera olika språk.

Mer tips finns också på www.botkyrka.se/drogfaktalänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2019