Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Mikael Caiman Larsson lämnar Botkyrka kommun och går vidare till nya utmaningar

Mikael Caiman Larsson lämnar Botkyrka kommun och går vidare till nya utmaningar

Mikael Caiman Larsson har valt att lämna sitt uppdrag som utbildningsdirektör i Botkyrka kommun. Beslutet har skett i dialog med kommunledningen.  

Mikael har under sin tid i Botkyrka drivit arbetet mot en skola där alla barn ska ha rätt förutsättningar att lyckas. Nu behöver vi växla upp det arbetet och ta nästa steg. Efter samråd kring utmaningar framöver är vi överens om detta. Jag önskar Mikael lycka till i hans uppdrag framöver, säger Leif Eriksson, kommundirektör i Botkyrka kommun.

Mikael Caiman Larsson har haft uppdraget som utbildningschef och senare utbildningsdirektör i Botkyrka kommun sedan 2015. Under hans tid har satsningar på bland annat våldsförebyggande arbete och systematiskt kvalitetsarbete genomförts och han har även fullföljt viktiga organisationsförändringar och effektiviseringar. 

Jag har tillsammans med den politiska ledningen och kommunledningen tagit beslutet att lämna uppdraget som utbildningsdirektör i Botkyrka. Efter knappt fyra år i kommunen ser jag att det behövs ett nytt ledarskap för att fortsätta utvecklingen mot en likvärdig skola. Jag vill rikta ett stort tack till alla lärare och elever i Botkyrka som varje dag gör ett fantastiskt jobb i våra skolor, säger Mikael Caiman Larsson.

Botkyrka kommun inleder omedelbart en rekryteringsprocess efter en ny utbildningsdirektör. Anette Älmdalen går in som tillförordnad utbildningsdirektör tills vidare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2019