Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Tunängen nytt namn på Tumba vård- och omsorgsboende

Tunängens fasad med trädgårdsmiljö i förgrunden.

Tunängens nyrenoverade lokaler har rymliga lägenheter med stora fönster. Varje våningsplan har också en inglasad balkong som även kan öppnas upp och fungera som ett uterum. Foto: Sofia Pettersson

Den 1 september byter Tumba vård- och omsorgsboende namn till Tunängen. Med sina totalrenoverade lokaler blir Tunängen i allra högsta grad ett modernt boende med rymliga lägenheter och direkt närhet till grönska och vackra utemiljöer för Botkyrkas äldre.

De vackra ängarna runt boendet har gett inspiration till det nya namnet som börjar gälla den 1 september.

–Tunängen är beläget på gammal bruksmark där gärdsgårdar har omgivit marken. Med det nya namnet ville vi ta tillvara det unika som tun står för, nämligen gärdesgård. Även i nutid är boendet delvis omgivet av stora ängar, säger Petra Oxonius, omsorgsdirektör.

Nystart i moderna lokaler

Namnbytet signalerar även en nystart för verksamheten. Det är länge sedan som det var ett sjukhem i fastigheten. Med de nya lokalerna blir Tunängen i allra högsta grad ett modernt vård- och omsorgsboende där de äldre har rymliga lägenheter och kan leva självständiga liv, samtidigt som personal alltid finns tillgänglig vid behov.

Naturnära och egen trädgård

Den natursköna miljön märks också inne i det ombyggda vård- och omsorgsboendet. Lägenheterna har stora fönster och varje våningsplan har en inglasad balkong som kan fungera som ett uterum. Från samlingslokalen på nedre botten är det lätt att ta sig ut i den egna trädgården. Där finns tydligt utmärkta gångstigar, planteringar, skulpturer, grill och sittplatser.

—De boende är jättenöjda. Det är en lugnare och tryggare miljö här och vi märker särskilt att de äldre sover mer och bättre, säger AnnLouise Fältros, enhetschef.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2019