Stäng meddelande

Hjärtstartare i alla sporthallar och idrottssalar

Angelique Källsten

Angelique Källsten vid en hjärtstartare på Brantbrink IP.

Efter ett initiativ från en Botkyrkabo är nu alla sporthallar och idrottssalar i kommunen utrustade med hjärtstartare.

Tillsammans har utbildningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen sett till att det finns hjärtstartare i cirka 20 idrottssalar och sporthallar i kommunen. Initiativet kommer från ett medborgarförslag som visat på hur viktigt det är att det finns hjärtstartare vid motionsanläggningar.

-Det här är en viktig satsning som kommunen har gjort för att vi ska kunna rädda liv på fler platser, säger Ingela Jansson enhetschef för fritidsservice på kultur- och fritidsförvaltningen, som samarbetat med utbildningsförvaltningen för att genomföra installerandet av hjärtstartare.

-Det känns också extra roligt att den här viktiga frågan lyfts från en medborgare och att det sammanföll med hur vi hade påbörjat ett arbete för att utrusta våra anläggningar, fortsätter Ingela.

Angelique Källsten, som jobbar som idrottsplatsarbetare tycker också att det är en viktig insats att det nu finns tillgängliga hjärtstartare på alla anläggningar.
-Det är enkelt att använda. Även om det inte finns personal på plats som är utbildade i hjärt- och lungräddning så går det ändå att rädda liv.

Vill du veta vart den närmsta hjärtstartaren finns där du befinner dig, gå in på Hjärtstartarregistretlänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2019