Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Unga entreprenörer vinner pris för bästa idé

The Good Talents, som tillsammans med Botkyrka kommun har ett ledarskapsprogram för Botkyrkas unga, delar varje år ut pris för bästa idé. I helgen hölls den årliga idétävlingen, där nästan 30 ungdomar pitchade 14 kreativa idéer för att lösa Botkyrka kommuns hållbarhetsutmaningar.

Vinnarna av årets förstapris heter Zahra Jafar, Pearl Mody och Aishia Ali - med deras idé Uniward.
De vill bidra till att lösa Botkyrka kommuns hållbarhetsutmaning ”Botkyrka har de bästa skolorna”,
genom att öka studiemotivationen hos unga. Deras idé är en tävling mellan klasser på högstadiet. Klasserna samlar
poäng i tävlingen genom hög närvaro i skolan och höjda betyg – och den vinnande klassen varje termin vinner ett stort pris, exempelvis en klassresa.

Andra pris gick till Ninos Cansu som tacklat Botkyrka kommuns hållbarhetsutmaning "Botkyrkaborna har arbete”.
Han vill lösa de utmaningar som finns genom en social plattform som heter Polyung. Appen han har skapat syftar till att underlätta för ungdomar att få jobb genom att utöka deras kontaktnät. Ungdomar skapar en användarprofil i appen och kan integrera med andra unga som redan har ett jobb men även tipsa varandra till olika arbetsplater.

Tredje pris gick till Hilal Akdag, Eda Tas , Shahad Al-zuhairi & Nanor Garabedian, som med sitt UF-företag Friendly Straw har utvecklat ett miljövänligt alternativ till plastsugrör. De tillverkar och designar sugrör av vass, en lokal råvara från Botkyrka. Sugrören år både miljövänliga, nedbrytbara och återanvändbara – en superbra lösning på Botkyrka kommuns hållbarhetsutmaning ”Botkyrkaborna bidrar inte till klimatförändringarna”.

Ett fantastiskt event med Botkyrkaungdomar som löser framtidens utmaningar. Det kan inte bli mycket bättre än så. Nu är det upp till oss politiker och tjänstemän i kommunen att lyssna och stötta dessa kloka ungdomar, säger Emanuel Ksiazkiewicz, Kommunalråd och Ordförande för Utbildningsnämnden (S)

Del av ledarskapsprogrammet i Botkyrka

The Good Talents stora idétävling är en del av ledarskapsprogrammet i Botkyrka. Sedan september har de unga deltagarna utmanat sig själva i övningar inom teambuilding, kreativitet, ledarskap, socialt entreprenörskap samt projekt- och affärsutveckling. Ledarskapsprogrammet fortsätter under våren. Träffarna kommer då att fokusera på mentorskap, arbetsmarknad och ungdomarnas personliga utveckling.

Du kan läsa mer om The Good Talentslänk till annan webbplats på deras webbsida (öppnas i nytt fönster)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2019