Stäng meddelande

Klart med ny lokal för Mötesplats Tumba

Två seniorer som tränar på löpband och i crossmaskin.

Seniorverksamhet för gemenskap och fysisk aktivitet. Mötesplats Tumba flyttar till Storvretsvägen 4. Foto: Mostphotos.

Storvretsvägen 4 i Tumba, det blir den nya platsen för seniorverksamheten Mötesplats Tumba.
–Tillsammans med deltagarna på Mötesplats Tumba har vi hittat en lokal där den viktiga verksamheten kan fortsätta, säger Petra Oxonius, omsorgsdirektör i Botkyrka kommun.

Det var förra våren som vård- och omsorgsnämnden beslutade att inte ingå ett nytt hyresavtal för Mötesplats Tumba i fastigheten Samariten. Anledning var kraftigt höjda hyror och kostsamt underhåll för lokalen. Under hösten 2019 har vård- och omsorgsförvaltningen tillsammans med teknik- och fastighetsförvaltningen och deltagare från mötesplatsen letat efter nya lokaler.

I dagarna blev det klart att den nya lokalen blir på Storvretsvägen 4 i Tumba. Den nya lokalen har ungefär lika stor yta som nuvarande lokal, men till en mycket lägre kostnad.

De viktigaste delarna fortsätter

–I lokalen kan vi fortsätta ha ett café, en gympasal med duschar och ett gym – de viktigaste delarna av Mötesplats Tumba. Vi kommer att behöva renovera lokalen under våren. Vi har en arbetsgrupp från mötesplatsen som jobbar med det här, så det kommer att bli bra, säger Annika Welander som är samordnare på Mötesplats Tumba och har varit med i processen att leta lokal.

–Jag är glad att vi hittat en lokal i Tumba med närhet till kommunikationer och med parkeringsplatser. Nu ser jag fram emot att skapa en fräsch och fin mötesplats för gemenskap och fysisk aktivitet för Botkyrkas seniorer. Den enda aktivitet som inte kan fortsätta är vattengymnastiken, säger Petra Oxonius.

Drivs av ideella krafter

Vård- och omsorgsförvaltningen tar över lokalen från kultur- och fritidsförvaltningen, som flyttar verksamheten för fritidsklubben och fritidsgården ”Lagret” till Storvretsskolan, så att den kommer närmare skoleleverna.

Mötesplats Tumba är en öppen mötesplats för seniorer i Botkyrka, med möjlighet till gemenskap och aktivitet. På mötesplatsen finns det bland annat gym, solrum och ett café. Verksamheten har över 500 medlemmar och drivs av ideella krafter.

Kontakt

Ulrika Nylén, 070-886 15 20
Kommunikatör, vård- och omsorgsförvaltningen

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 januari 2020