Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Vill du ställa ut i Botkyrka konsthall?

Botkyrka Konsthall. Stor, luftig, rymlig lokal med vita väggar. Konstverk och foton som hänger på väggarna. dörrmattor i olika former och färger bildar en stig på golvet.

Botkyrka konsthall i Fittja.

Vem gör konst, när och var görs det konst, och vad för konst är det som görs?
Det vill Botkyrka konsthall ta reda på i sin nya satsning och utställning "Konst-när?". Du som bor i Botkyrka och skapar kan söka till att vara med i vårens utställning. Sök senast 1 februari.

"Konst-när?" är en genomlysning av Botkyrka kommuns konstfält och ska mynna ut i en konstsalong där konstnärerna ställer ut.

–Vi ser att Botkyrkas konstfält består av en mångfald av konstnärer och många olika former av skapande. Vissa är yrkesverksamma konstnärer som jobbar utifrån en ateljé medan andra skapar sin konst hemma. Vi är nyfikna på denna variation och vill synliggöra bredden och visa den konst som görs här i Botkyrka just nu, säger Miriam Andersson-Blecher, konsthallschef i Botkyrka konsthall.

Det går att söka med konst i alla olika format och media såsom måleri, skulptur, fotografi, video/film, text/poesi och fler. Konsthallen vill få in en bild och information om konstverket och konstnären senast den 1 februari.

–Vi hoppas att många söker och att vi och en bred publik får lära känna fler konstnärer och deras arbeten. Kanske finns det teman och berättelser som kan lyftas på olika sätt. Och vi hoppas få vi veta mer om konstnärernas kreativa processer och behov. Botkyrka konsthall vill vara en självklar del av Botkyrkas konstfält, berättar Miriam Andersson-Blecher.

Ansök till att vara med på Botkyrka Konsthalls utställning "Konst-när?"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 januari 2020