Stäng meddelande

Vårdnadshavare i manifestation för barns rättigheter

Eda Karaman Korkmaz, huvudarrangör, talar under manifestationen.

Eda Karaman Korkmaz, huvudarrangör, var en av de som talade under manifestationen.

På fredagen 7 februari hölls en manifestation utanför kommunhuset i Tumba där ett antal vårdnadshavare krävde svar och åtgärder med anledning av övergreppen på Björkstugans förskola. Utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz (S) var tydlig med att sanningen ska fram.

Ett hundratal personer var på plats och flera mammor krävde åtgärder från samhället.

– Snälla hör våran röst. Regeringen, politiker, hör våran röst! Det måste bli skärpta rutiner, sa Eda Karaman Korkmaz som var huvudarrangör.

Eda Karaman Korkmaz krävde också svar från kommunen.

– Vi vill ha svar. Hur har detta gått till i så många år? Och vems är felet?

Utbildningsnämndens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz (S) talade i sitt anförande om att kommunen nu vill vända på alla stenar.

– När något sådant här inträffar så rivs ett stort sår upp i hela samhället. Alla drabbas. Ingen går oberörd. Vi känner med er vårdnadshavare och vi står här tillsammans. Det är just därför denna manifestation är så viktig. Nu måste vi vända på varje sten för att ta reda på vad som har hänt, sade Emanuel Ksiazkiewicz (S) i sitt anförande.

För kommunen är det viktigt att ha en fortsatt dialog med vårdnadshavare. Nästa vecka träffas kommunen och arrangörerna av manifestationen för fortsatta samtal.

– Vi vill samma sak. Arbetet för att motverka sexuella övergrepp mot barn slutar inte med Botkyrka, det börjar här. Inte ett enda barn till ska drabbas, sa Emanuel Ksiazkiewicz (S) efter manifestationen.

Stödlinje

Du som är vårdnadshavare kan ringa kommunens stödlinje på 08-530 620 41.

Stödlinjen är bemannad måndag till fredag 08.00-21.00, lördagar och söndagar 09.00-18.00. Du kan få stöd och råd för vilka vidare kontakter som kan möta just ditt behov, till exempel till polisen eller barn- och ungdomspsykiatrin.

Utökat stöd till vårdnadshavare under helgen

Lördag och söndag 8 och 9 februari kan du få utökat personligt stöd. Information till vårdnadshavare finns i V-klass.

Mer information

Mer information hittar du här.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 februari 2020