Stäng meddelande

Almi satsar på småföretag i Botkyrka

Gustav Fridlund, näringslivschef i Botkyrka kommun, och Eva Törnvall, affärschef på Almi Företagspartner i Stockholm.

Gustav Fridlund, näringslivschef i Botkyrka kommun, och Eva Törnvall, affärschef på Almi Företagspartner i Stockholm.

I vår startar en ny satsning där småföretag i Botkyrka får hjälp att utveckla sin verksamhet, öka lönsamheten och bygga nätverk. Bakom projektet står Botkyrka kommun och Almi.

– Almi arbetar med företag som vill utvecklas och växa på ett hållbart sätt. Nu startar vi tillsammans med Botkyrka kommun ett pilotprojekt för att utveckla småföretagares verksamhet och skapa tillväxt, säger Eva Törnvall, affärschef på Almi Företagspartner Stockholm.

Det handlar om en kickstart i form av nätverksträffar samt individuell rådgivning. Målet är att rekrytera 20 engagerade småföretagare som vill växa och utvecklas.

– Botkyrkas företag växer mest i Stockholms län och vi som kommun vill fortsätta att möjliggöra detta. Redan idag har vi Tillväxt Botkyrka som erbjuder affärsstöd för företag med 5–50 anställda vilket har varit framgångsrikt. I Almis nya satsning fokuserar vi på mindre företag med upp till fyra anställda, säger Gustav Fridlund, näringslivschef i Botkyrka kommun.

Botkyrka är en kommun som framför allt präglas av småföretagande med ett starkt entreprenörskap och tillväxtbolag med inslag av större arbetsgivare. Inte minst finns företag som drivs av kvinnor och företagare med utländsk bakgrund. Båda målgrupperna är prioriterade målgrupper för Almi.

Fakta

  • Almis affärsutvecklingsprogram för företag i Botkyrka är kostnadsfritt och genomförs under våren 2020.
  • Målgruppen är företag med 0-4 anställda som vill växa på ett hållbart sätt.
  • Anmälan sker via Almis webbplats: www.almi.se/Stockholm/Botkyrka

För pressfrågor

Kontakta kommunikatör Martin Forsberg, Botkyrka kommun.

Telefon: 080-239 72 49, e-post: martin.forsberg@botkyrka.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2020