Stäng meddelande
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkesskolor och kommunala vuxenutbildning övergår till undervisning på distans 18 mars 2020

Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkesskolor och kommunala vuxenutbildning övergår till undervisning på distans 18 mars 2020

Från den 18 mars 2020 övergår Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkesskolor och kommunala vuxenutbildningar till undervisning på distans.

Från den 18 mars 2020 övergår Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkesskolor och kommunala vuxenutbildningar till undervisning på distans.

Med start imorgon, onsdag 18 mars 2020 kommer Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkeshögskolor, yrkesskolor och kommunal vuxenutbildning inklusive SFI att övergå till undervisning på distans. Botkyrka kommun följer därmed Folkhälsomyndighetens rekommendation kring Sveriges gymnasieskolor, yrkesskolor och kommunala vuxenutbildningar.

Folkhälsomyndigheten skriver att rekommendationen syftar till att bromsa takten i spridningen av coronaviruset i samhället, och att därmed avlasta sjukvården och skydda de mest sårbara från att smittas.

Skolverket skriver på sin hemsida att i och med Folkhälsomyndighetens rekommendation så öppnas möjligheten för fjärr- och distansundervisning utifrån den förordning som regeringen fattade beslut om fredag 13 mars 2020.

- Detta är ett av de scenarios som Botkyrka kommun har förberett och vi kommer nu att kommunicera detta till alla berörda, säger Lars-Gustaf Jonsson, verksamhetschef/Skolchef gymnasiet. Samtidigt vidtar vi de åtgärder som behövs för att börja med undervisningen på distans.

Botkyrka kommun följer händelseutvecklingen noga och förbereder olika scenarios för grundskolor och förskolor, beroende på rekommendationerna från myndigheter och regeringen.

Läs mer i länkarna till Folkhälsomyndigheten och Skolverket.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 mars 2020