Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Barntelefon och fler fältare ska stötta Botkyrkas unga

Fältarbetare från Botkyrka kommun

Foto: Botkyrka kommun/ Crisp Film

Kommunen ger nu barn och unga mer stöd med anledning av den rådande coronakrisen. Botkyrkabor under 18 år kan ringa kommunens barntelefon och dessutom utökar kommunen sin närvaro av fältassistenter i alla kommundelar.

– Barn och ungas vardag i Botkyrka påverkas just nu mycket av den coronakris vi har i samhället. Många känner en stark oro och det kan även bli stökigt hemma hos många. Flera barn och unga har nu ett stort behov av en vuxen att prata med. Därför startar vi den här stödlinjen, säger Katarina Lindström, verksamhetschef inom socialtjänsten i Botkyrka.

De som svarar är familjebehandlare och socialsekreterare. Man kan vara anonym och samtalet är gratis och syns inte i några listor. 

Barn och unga kan även vända sig till den utökade grupp av fältassistenter som nu finns i alla Botkyrkas kommundelar.

– I Botkyrka jobbar vi med fältarbete även i vanliga fall. Men under rådande kris utökar vi nu vårt fältarbete eftersom vi behöver upptäcka och stötta de barn och unga som befinner sig i en extra utsatt situation. Det kommer att vara cirka 15 medarbetare som turas om att finnas i olika kommundelar både dagtid och kvällstid, säger Lina Jallow, samordnare i Botkyrka kommun.

Så här gör du för att ringa barntelefonen

  • Du som är under 18 år och bor i Botkyrka kan ringa barntelefonen på 020-50 40 22
  • Du är välkommen att prata om vad du vill med oss. Kanske är det oroligt hemma? Kanske har du tankar som du vill prata med någon annan vuxen än en förälder om. Du har rätt att må bra och vara trygg.
  • Du behöver inte säga vad du heter om du inte vill. Samtalet är gratis och syns inte i några listor. 
  • Barntelefonen är öppen från kl. 9 till kl.14 måndag till fredag.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 april 2020