Stäng meddelande

 Stort intresse att söka omsorgsjobb

Manlig sjukskötare

För dig som har möjlighet att börja nu finns goda möjligheter att arbeta ända fram till hösten eller längre.

Intresset för att hjälpa till i Botkyrka kommuns omsorg är mycket stort. Efter att kommunen gick ut med en annons för att rekrytera medarbetare för timvikariat för en vecka sedan så har totalt 435 anmält sig för att bidra till omsorgsförvaltningen.

Jag är oerhört glad att rekryteringskampanjen har givit resultat. Det här är ett fantastiskt steg och en imponerande vilja från så många personer. Vi har en tuff tid framför oss, men vi kommer att ta oss igenom den tillsammans. Och vi fortsätter välkomna alla sökande som vill vara en del av det arbetet, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun vidtar alla åtgärder som krävs för att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt ge en fungerande och trygg vardag för Botkyrkaborna. I kommunen pågår också en förberedelse inför framtida scenarier kopplat till smittspridningen. Ett sådant scenario är stora behov av personal. Redan idag och under en lång tid framöver behövs förstärkning av alla verksamheter inom vård och omsorg. Det gäller hemtjänst, vård- och omsorgsboende, gruppboende, korttidsboende, boendestöd, serviceboende och personlig assistans.

Efter att kommunen lanserade rekryteringskampanjen, så har alltså totalt 410 personer anmält intresse. Av de externa sökande är 146 av dem kvalificerade och 264 har inte tidigare erfarenhet. Till det är det 25 personer som redan jobbar i kommunen som skickat in intresseanmälningar. Men fler kommer att behövas.

Vi vill trygga en fortsatt god omsorg för våra medborgare. Det är så roligt att se detta gensvar och vi tackar så mycket för det. Men vi kommer behöva ännu fler, så är du intresserad och vill göra en insats för samhället är det bara att söka. Alla krafter är välkomna och alla kan göra skillnad, säger Åsa Olsen, HR-chef i Botkyrka kommun.

Du som vill göra en insats

För dig som har möjlighet att börja din tjänst nu finns goda möjligheter att arbeta ända fram till hösten eller längre. Vi välkomnar särskilt dig som kan vara flexibel och byta arbetsplats, arbetsuppgifter eller tider utifrån verksamheternas behov. Anmäl ditt intresse och ansök på botkyrka.se/vårdjobblänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 april 2020