Stäng meddelande

Unikt samarbete stärker vuxnas närvaro under Valborg

Valborgsbrasa från Hågelby

En valborgseld från Hågelby kommer sändas i SVT under kvällen för att möjliggöra för hela Sverige att fira in våren hemifrån och digitalt.

Frivilliga nattvandrare tillsammans med kommunens och Botkyrkabyggens trygghetsfältare samarbetar nu för att vara på plats runt om i Botkyrka under Valborgsmässoafton i dag.

Kommunen gick ut för redan två veckor sedan att valborgsmässofiranden i kommunen är inställda. I enlighet med rekommendationerna från myndigheter och regeringen är uppmaningen att stanna hemma. Samma uppmaning gäller i Botkyrka kommun.

- Självklart hoppas vi att alla följer myndigheternas rekommendationer och firar Valborg hemma, men vi stärker samtidigt upp vår närvaro runt om i kommunen. Detta är ett unikt samarbete mellan olika aktörer för att tillsammans kunna möta gemensamma utmaningar och finnas där för våra medborgare, säger Natasha Engberg, trygghetssamordnare i Botkyrka kommun.

- Det är i sådana här lägen som Botkyrkabyggens väl etablerade samarbeten med kommun, polis och civilsamhället visar sitt värde för tryggheten i Botkyrka på ett extra tydligt sätt. Tillsammans är vi starka och kan stödja människor där och när det behövs som mest, säger Charlotte Ekfeldt, affärsutvecklingschef i Botkyrkabyggen.

Fira valborg digitalt

Firandet i Hågelbyparken, Trädgårdstorp i Tullinge, Storvreten och Vasastugan i Vårsta är exempel på firanden som är inställda ikväll. En valborgseld från Hågelbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer dock sändas i SVT under kvällen för att möjliggöra för hela Sverige att fira in våren hemifrån och digitalt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 april 2020