Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Cirkör Botkyrka – en turné för vård och omsorg

Akrobater från Cirkus Cirkör uppträder utanför vård- och omsorgsboendet Alby äng.

Artister uppträder utanför vård- och omsorgsboendet Alby äng. Cirkus Cirkör och Botkyrka kommun sätter nu upp en månadslång turné för verksamheter inom vård och omsorg. Foto: Christina Simpson

Cirkus Cirkör i samarbete med Botkyrka kommun kommer en gång i veckan under maj att förgylla dagen med nycirkus för olika verksamheter inom vård och omsorg. Vi kallar turnén Cirkör♥Botkyrka.

– När det i dagsläget inte går att uppträda som vanligt så passar vi på att ändå sprida glädje via cirkuskonsten. Det blir en glad akrobatikshow utomhus på säkert avstånd till åskådarna, vi tar cirkusen nära dem, fast inte för nära, säger Ben Collis, en av artisterna från Cirkus Cirkör.

Cirkusföreställning på tryggt avstånd

Det började med en mindre föreställning på vård- och omsorgsboendet Alby Äng i slutet av april. Initiativet kom från cirkusartisterna, nu när deras föreställningar på teatrar och skolor blivit inställda så ville de gärna göra en show för de äldre. En corona-säker show. Sittande i sina fönster kunde de boende, på ett säkert sätt, uppleva en rolig och fartfylld show späckad med akrobatik, humor och medryckande musik när cirkusartisterna uppträdde på boendets innergård. För artisterna blev det ett efterlängtat möte med publik igen. För vården och omsorgen väckte föreställningen mersmak och nu får fler verksamheter möjlighet att uppleva den. Turnén passerar både vård- och omsorgsboenden och boenden inom funktionsnedsättningsomsorgen.

– Det känns väldigt roligt att inleda det här samarbetet med Cirkus Cirkör och få möjlighet att sprida glädje till både medborgare och medarbetare inom Botkyrkas vård och omsorg, säger Petra Oxonius, omsorgsdirektör, Botkyrka kommun.

Mini-turnén CirkörBotkyrka inleds den 8 maj och pågår fram till 29 maj och föreställningar ges en gång i veckan. Av smittskyddsskäl är föreställningarna inte öppna för allmänheten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2020