Stäng meddelande

Brand i ny byggnad på Botkyrka cricketcenter

Byggnaden som den såg ut innan branden, träfasad och läktare på ena sidan. Byggnaden nerbrunnen, bara rester av grunden kvar.

Botkyrka cricketcenters nya servicebyggnad brann ner inatt.

Natten till onsdag 13 maj brann servicebyggnaden på Botkyrka cricketcenter i Norsborg ner till grunden. Huset var precis färdigställt.

Botkyrka cricketcenter är en regional anläggning och hemarena för föreningar från både Botkyrka och Huddinge. Det är en unik arena då det är den enda i landet med två spelplaner, läktare och belysning.

–Huset med omklädningsrum, cafeteria, wc, dusch, förråd och läktare var precis färdigt och hade slutbesiktigats utan anmärkning i fredags, berättar Robert Aslan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsförvaltningen hade ännu inte fått tillträde till byggnaden i väntan på godkänt besiktningsprotokoll och därför var byggnaden inte möblerad.

En av de snabbast växande sporterna

Cricket är en av de snabbast växande sporterna i Botkyrka och i Sverige. Botkyrka cricketcenter i Norsborg är hemmaarena för fem cricketklubbar och är den största cricketanläggningen i regionen.

Cricket är också en stor idrott bland många nyanlända och har en viktig funktion för inkludering i samhället.

–Detta är oerhört sorgligt. Cricketen är en stor sport i Botkyrka som engagerar tusentals barn, unga och vuxna. Min tanke går till alla som väntat många år på en riktig arena för sin sport. Kommunens mål är självklart att bygga en ny servicebyggnad så fort det går, säger Robert Aslan.

Ingen människa kom till skada i branden. En anmälan om en mordbrand alternativt skadegörelse genom brand är upprättad enligt uppgift från Stockholmspolisen.

Botkyrka cricketcenter har medfinansierats av Riksidrottsförbundet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020