Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande
  • Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Botkyrka kommun förstärker parkeringsinformationen vid kommunala badplatser 

Botkyrka kommun förstärker parkeringsinformationen vid kommunala badplatser 

Botkyrka kommun kommer att ytterligare förstärka parkeringsinformationen vid de kommunala badplatserna. Bakgrunden är rapporter om ökad trängsel. 

Vi är stolta över Botkyrkas fina badplatser och det är trevligt att så många söker sig hit, men trängseln skapar också risker, säger Linus Söderling , verksamhetschef Bad, idrott och motion i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun har rustat upp tre badplatser inför årets säsong, med bland annat stabilare bryggkonstruktioner och nya säkerhetsstationer. Totalt har cirka 10 mkr investerats i badplatsernas säkerhet 2020. Vi kommer också att sätta in extra personal på Slagstabadet som informerar besökare om badvett och säkerhet i vattnet.

Parkera så att utryckningsfordon kommer fram

Kommunen har också sedan en tid förberett ett kommunikationsarbete som handlar om att hålla avstånden på stranden. Detta kommunikationsarbete intensifierar vi nu och utökar skyltningen. Vi har också tagit fram skyltar som uppmanar människor att parkera på ett sådant sätt att utryckningsfordon kommer fram. Vi som kommun har möjligheten att flytta felparkerade bilar, om de står i vägen för utryckningsvägar och det är därför det är så viktigt att varje bilförare tar ansvar för att parkera på rätt ställe. Det är också varje besökares ansvar att hålla säkerhetsavstånd på två meter till övriga på badplatserna, både på land och i vatten, för att minska risken för smittspridning.

I år är vi fler som stannar hemma och samsas på våra badplatser, säger Pernilla Vera Jr, säkerhetschef Botkyrka kommun. När vi är fler på badplatserna ökar riskerna för att det ska ske en olycka. Därför är det extra viktigt att ta ansvar för sin egen och andras säkerhet. Följ Svenska Livräddningssällskapets rekommendationer och håll barnen under nära uppsikt och bada alltid tillsammans med någon.


Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 juni 2020