Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Säkerheten på Slagstabadet förstärks med badvärdar

En vit livboj med röda band och vit rep.

Badvärdarna finns på Slagstabadet fram till 16 augusti.

För att öka badgästernas trygghet och säkerhet flyttas personal från Fittjabadet för att istället arbeta som badvärdar vid Slagstabadet. Därför kommer Fittjabadet att hålla stängt mellan 27 juni och 16 augusti.

Det nyupprustade Slagstabadet förväntas få många besökare under sommaren 2020.

Vi prioriterar säkerheten för våra badgäster och i år ser vi att det finns ett behov att stärka upp vid Slagstabadet. Kombinationen varmt väder och att många inte reser bort på grund av corona gör att vi förväntar oss ett hårt tryck på badplatsen, säger Marie Johansen, tjänsteförättande förvaltningsdirektör på kultur- och fritidsförvaltningen.

Badvärdarna kommer att informera besökare om hur de ska bete sig för att öka säkerheten på badet. De kommer också att informera om de kommunala simskolorna, ge allmän service och vid behov hjälpa till med omplåstring. Badvärdarna är utbildade simlärare och kan livräddning och hjärt- och lungräddning.

Badvärdarna finns på plats på Slagstabadet kl. 11.00 – 16.00 varje dag under perioden 27 juni – 16 augusti.

Badgäster som vill simma i simhall hänvisas till Storvretsbadet där bad- och gymkort för Fittjabadet gäller under sommaren. De som har köpt gym- och badkort för Fittjabadet kommer att få sina kort förlängda med motsvarande period som badet håller stängt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 juni 2020