Nytt gruppboende invigt i Norsborg

Johan, boende på nybyggt gruppboende tillsammans med hantverkaren Erik

Erik Thornton, Peab och Johan Runefjäll, boende på Lövkojan.

20 januari invigdes Lövkojan, Botkyrkas nya gruppboende för personer med funktionsnedsättning.

Lövkojan, som öppnade för inflyttning i september, hade invigning 20 januari. På plats för att fira tillsammans med de boende var anhöriga och företrädare samt representanter från PEAB (som byggt fastigheten) och vård- och omsorgsförvaltningen.

– Jag hoppas att ni ska trivas, känna er trygga och ha mycket kul här, sa Tuva Lund, ordförande (S) ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Nu bor sex personer på Lövkojan. För de flesta av dem handlar det om den allra första egna lägenheten.

– Det har varit stora förväntningar och många av dem har varit här och tittat under bygget. Och så har föräldrar varit med skruvat ihop nyinköpta möbler, precis som det brukar vara när ungdomar flyttar hemifrån, säger Anna Persson, enhetschef på Lövkojan.

Invigning av gruppboendet Lövkojan

Boende Elin Svan (mitten) klippte band tillsammans med Tuva Lund (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden (till vänster) och vård- och omsorgsförvaltningens chef Pia Bornevi (till höger).

Vardags strukturschema

På Lövkojan använder boende och personal bildstöd – bilder och symboler som hjälper boende att förstå, strukturera och påverka den egna vardagen.

Gruppboendet Lövkojan sett utifrån

På Lövkojan finns sex vanliga lägenheter, men också gemensamma ytor där de boende som vill kan umgås, äta middag eller hitta på aktiviteter tillsammans.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 juli 2017