• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Pressmeddelande: Botkyrka klättrar betydligt i Svenskt näringslivs ranking

Pressmeddelande: Botkyrka klättrar betydligt i Svenskt näringslivs ranking

Botkyrka kommun klättrar till plats 144 i Svensk näringslivs ranking av företagsklimatet. Det är en förbättring med 26 placeringar jämfört med 2015 då kommunen hamnade på plats 170.

- Vi är mycket stolta över vår klättring i Svenskt näringslivs ranking, för jag vet att kommun och näringsliv tillsammans kan göra mycket för samhället. Resultatet bekräftar vår långsiktiga satsning för att möta företagarnas behov. Vi har som målsättning att driva på näringslivs- och exploateringsarbetet så att flera företag väljer att etablera sig i vår kommun, säger Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (S).

- Detta är bevis på att Botkyrkas satsning på näringslivet ger tydligt resultat. Vi erbjuder bland annat drop-in för företag i bygglovsfrågor och utbildning i offentlig upphandling för våra företagare. Arbetet fortsätter med att förtäta befintliga industriområden och därmed tillföra mer mark till försäljning, säger Anna Anderberg, näringslivschef.

Om Svenskt Näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2016 års ranking bygger på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2016 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Mer information

Via länken under läs mer kommer du till Svenskt näringslivs webbplats där du kan ta del av ett diagram som visar Botkyrka kommuns utveckling under de senaste åren.

Läs mer

Svenskt Näringslivs ranking 2016länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2017