KREATIVA BOTKYRKA

Har du en drömidé men saknar pengar? Känner du en person, grupp eller förening i Botkyrka som är värda ett stipendium? Eller är det kanske du själv eller din förening som ska uppmärksammas?

Botkyrka Kommun har tre olika sorters projektstöd som du kan söka för kostnader i samband med en ide, ett projekt eller event du vill arrangera. Syfte är att bättre möjliggöra och synliggöra egna idéer och initiativ hos Botkyrkabor och andra aktörer. Genom detta kan också ett bredare utbud av aktiviteter erbjudas till Botkyrkaborna. Botkyrka kommun delar även ut kultur- och idrottsstipendier en gång om året.

Kreativa fonden kan du söka pengar för projekt inom olika områden som kultur, utbildning, miljö, mat, hälsa med mera. Projekten ska äga rum i Botkyrka och involvera Botkyrkabor. Kreativa fonden välkomnar både privatpersoner och föreningar i och utanför Botkyrka. Du måste vara 18 år eller äldre.
Kreativa Fonden

Drömdeg är ett särskilt stöd för dig som är 13-25 år. Du kan söka Drömdeg för att arrangera festivaler, konserter, utställningar, turneringar, föreställningar, workshops och tusen andra saker. Du kan ansöka om max 10 000 kronor när som helst under året. Det tar 2-4 veckor innan du får svar på din ansökan.
Drömdeg

Evenemangsbidrag är till för att stödja föreningar och studieförbund vid tillfälliga eller återkommande evenemang som är öppna för allmänheten. Med evenemang menas ett arrangemang med omfattande planering och marknadsföring som når en bred allmänhet och som genomförs på en offentlig plats.
Evenemangsbidrag​

Stipendium och Botkyrkas Stjärnor kan du söka eller nominera någon du känner till i kategorierna Botkyrka kulturstipendium, Botkyrka barn- och ungdomskulturpris och Botkyrka idrottsstipendium. Botkyrkas stjärnor, kategorier: Botkyrkas idrottstjej, Botkyrkas idrottskille, Årets lirare, Botkyrkas eldsjäl, Botkyrkas ledare eller Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör.
Stipendium och BotkyrkasStjärnor​​

Läs mer på: www.botkyrka.se/stodlänk till annan webbplats