Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Lämna kriminalitet

Vill du eller känner du någon som vill bryta med en kriminell livsstil eller en kriminell gruppering? Vi vänder oss till den som vill bryta med kriminalitet och som behöver stöd för att göra det.

Om jag vill lämna kriminalitet, hur skulle ni hjälpa mig?

Du ringer upp oss eller lämnar ett meddelande, 073-717 31 32. Sen kommer vi överens om ett telefonsamtal eller personligt möte. Då får du chansen att berätta om dig själv och vi beskriver hur vi skulle kunna hjälpa dig.

Tillsammans med ett team tar vi fram stöd som ska passa dig, exempelvis kan du få vägledning i din resa att lämna kriminaliteten, du kan få hjälp till arbete eller studier, du kan få stöd om du har missbruk, om du utsätts för hot kan vi hjälpa till med skydd, med mera. Vi kan hjälpa dig på många olika sätt. Stödet till dig beror på dina behov och din situation.

Vad vill ni att jag ska tänka på?

Det viktiga är inte vad du har gjort – vi vill hjälpa dig att lämna kriminalitet. Du behöver inte berätta detaljerat om olika brott och du behöver inte ge information om andra än dig själv. Du förtjänar möjligheter att förändra ditt liv och vi vill vara en del av den förändringsprocessen.

Hur funkar det?

Vi är ett team som jobbar med att hjälpa personer att lämna kriminalitet. Vi samarbetar även med andra myndigheter för att du ska få det stöd du behöver.

Vi tittar på flera saker som

 • sysselsättning och studier
 • hälsa och behandling
 • skyddsbehov
 • skulder
 • socialt nätverk

Du kan bland få stöd med

 • Att samordna kontakt med nödvändiga myndigheter och vårdkontakter.
 • Att ansöka om olika typer av behandlingsinsatser.
 • Att skaffa sysselsättning i form av arbete eller utbildning.
 • Planera inför frigivning från anstalt.
 • Skyddsåtgärder utifrån hotbild.
 • Handledning och socialt stöd i processen.

Vi vet att man behöver stöd inom flera olika livsområden för att bryta upp ur kriminalitet, därför formar vi i Botkyrka ett individanpassat och samlat stöd för att hjälpa dig göra en livsstilsförändring.

För att du ska få det stöd du behöver samarbetar vi med olika myndigheter och verksamheter. Det är din situation och dina behov som avgör vilka myndigheter och verksamheter som kan vara nödvändiga att koppla in.

Välkommen att kontakta oss på Våldspreventivt center

Har du behov av stöd? Känner du någon som har behov av stöd? Eller vill du veta mer kring vad vi gör? Då kan du kontakta kommunens samordnare mot kriminalitet. Ring eller mejla!

kille i hoodie och ryggsäck

Det är aldrig för sent att ge upp...

...sitt kriminella liv.

Här hittar du material från vår informationskampanj som riktar sig till personer som vill lämna en kriminell livsstil och/eller en kriminell gruppering/nätverk.

Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: