Störningsinformation:
Problem med vattenförsörjning i Tullingeberg
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Jessica Krebs - Årets pedagog 2019

Jessica Krebs, Broängsskolan

Jessica Krebs, Broängsskolan. Foto: Anders Löwen

Botkyrka kommun har för första gången delat ut utmärkelsen ”Årets pedagoger”. En av årets pristagare är Jessica Krebs, förstelärare vid Broängsskolan. Vi har ställt några frågor till Jessica men först presenterar vi juryns motivering.

Juryns motivering

Med en minutiös planering utifrån ett elevperspektiv möter Jessica alla elever med en glädje och ett engagemang som gör att eleven känner sig trygg och sedd. Hon arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt som skapar tydlig struktur och stor förståelse för att eleven vill och kan lyckas.

Jessica har ett innovativt tänkande. Hon gör klassrummet till en arena där eleven kan lyckas, genom att till exempel möblera på ett sätt som gynnar eleven och där lusten för lärandet aldrig tar slut.

Jessica är inte bara en pedagog bland eleverna utan också inom lärarkollegiet där hennes tips och idéer aldrig verkar ta slut. Hon ser alltid till att hjälpa andra genom sina kreativa och engagerande tankar.

Frågor till Jessica

Vad betyder det för dig att få utmärkelsen Årets pedagog 2019?

Det betyder jättemycket! Det känns stort att få en sådan bekräftelse på att det arbetet man gör betyder något och att man samtidigt når fram. Utmärkelsen betyder även extra mycket eftersom det är mina underbara elever och dess anhöriga som har nominerat mig.

Vad är roligast med ditt arbete?

Helt klart alla elever som man får möta dagligen! Dem ger mig energi och gör att jag hela tiden behöver utvecklas som lärare och person.

Vilka egenskaper har en riktigt bra pedagog?

Listan med egenskaper skulle kunna göras lång men grunden anser jag är att man är lugn, trygg, tydlig och att man skapar en relation till eleverna där de känner att man har tillit till deras förmåga.

Det är även viktigt att hela tiden anpassa, förändra och testa nytt så att man når fram till alla individer som befinner sig i klassrummen, korridoren och på hela skolan.

Vad kan göra Botkyrkas skolor ännu bättre?

Kontunerliga fortbildningar kring anpassningar och de utmaningar som man kan mötas av i klassrummet. Viktigt är också att Botkyrka kommun arbetar för att visa att det faktiskt är en attraktiv arbetsplats så att fler behöriga lärare söker sig hit och stannar.

Vi avslutar med att gratulera Jessica till umärkelsen!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2019
Barn & utbildning