Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Om Fältbussen

Bild på den gröna bussen

Bussen i Hörningsnäs

Fältbussen är Botkyrka kommuns rullande naturskola. Varje år åker runt 2500 personer med Fältbussen för att förbättra sina kunskaper om djur och natur.

Fältbussen med årskurs 5

Att åka ut med kommunens femteklassare är Fältbussens huvudverksamhet. Målet är att alla Botkyrka kommuns elever ska få två dagars kunskap om kommunens vackra natur och kulturmiljöer.

Alla klasslärare i årskurs fem får erbjudande om att gratis delta i dessa exkursionsdagar. En av dagarna är på höstterminen och den andra är på vårterminen. Den ena dagen kommer vi att undersöka livet i vatten och den andra livet i skogen. Vi är utomhus hela dagen och eleverna har matsäck med sig.

I bussen finns 27 sittplatser. Vi har också mikroskop, håvar, akvarier, burkar och allt man kan tänka sig behöva för att undersöka naturen i Botkyrka. Med på bussen är klassläraren och en av ekologerna som arbetar där.

Historik

I samband med budgeten 1987 väcktes en motion om att kommunen skulle satsa på en rullande naturskola efter förebild från Örebro kommun. En rullande naturskola i jämförelse med en fast naturskola bedömdes nå fler målgrupper genom att bussen kommer till deltagarna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 augusti 2019
Barn & utbildning