Stäng meddelande

Öppna förskolan i Alby

Välkommen till öppna förskolan! Vi har grupper för barn i olika åldrar och kan också erbjuda kurser för föräldrar.

Sammanslagning av de öppna förskolorna i Alby och Fittja

  • Som en del av ett större effektiviseringsuppdrag har socialnämnden beslutat att de öppna förskolorna i Alby och Fittja ska slås ihop.

  • Det innebär att verksamheten i framtiden kommer att finnas i Fittja, där en så kallad familjecentral är planerad att öppna. En familjecentral innebär en ökad närhet och samverkan mellan barnmorskemottagning, barnavårdscentral och socialtjänsten, som öppna förskolan tillhör. Familjecentralen i Fittja är tänkt att vara en verksamhet som främjar barns och föräldrars hälsa genom ett generellt, tidigt förebyggande stöd till familjerna i Botkyrkas norra kommundelar.

  • Botkyrka kommun ser fortfarande öppna förskolan som en viktig verksamhet och kommer efter sammanslagningen att ha öppna förskolor på fyra platser i Botkyrka.

  • Botkyrka kommun kommer att jobba aktivt med de föräldrar som besöker öppna förskolan i Alby i dag för att informera och underlätta så att de kan besöka andra öppna förskolor i Botkyrka, främst de i Fittja och i Hallunda.

  • Sammanslagningen av de öppna förskolorna i Alby och Fittja kommer att göras under våren 2020. Mer detaljerad information om sammanslagningen kommer snart.

  • Under tiden fram till sammanslagningen kommer öppna förskolan i Alby hålla öppet enligt tiderna nedan. Vissa avvikelser kan förekomma.

Öppettider


För barn från 0 till och med 6 år.

Måndag: klockan 9-15.

Tisdag: klockan 9-15.

Onsdag: klockan 9-15.

Torsdag: klockan 9-12

Fredag: klockan 9-12

Sångstund måndag -onsdag klockan 11.30 och klockan 14.30.
Sångstund fredag klockan 11.30.

Varje torsdag klockan 10 har vi sagostund med biblioteket.
Varje torsdag klockan 11.15 kommer Kulturskolan och har sångstund.

Från och med fredag den 13 mars och tills vidare kommer kommunens öppna förskolor att hålla stängt.


 

Har du barn i åldern 3-12 år? Skulle du vilja träffa andra föräldrar samt få tips och råd om en smidigare vardag. Besök botkyrka.se/duforalder och läs mer om våra ABC-föräldragrupper.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 mars 2020
Barn & utbildning