Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Stöd till dig som förälder och vårdnadshavare

Att vara förälder kan vara det största, roligaste och mest meningsfulla i livet, men det kan också vara en utmaning. I kommunen finns flera olika ställen dit du kan vända dig för att få råd och stöd eller för att dela erfarenheter med andra föräldrar.

Som förälder är du den viktigaste personen i ditt barns liv. Det finns många sätt att utveckla eller berika sitt föräldraskap. Botkyrka kommun erbjuder både träffar, kurser och olika slags stöd. Du kan anmäla dig till kurser, komma till öppna mottagningar eller söka råd och stöd. En del verksamheter har kötider.

Föräldraträffar och studiecirklar

För föräldrar med barn i olika åldersgrupper finns föräldraträffar och grupper med olika omfattning och inriktning. På träffarna ges tillfällen att byta erfarenheter, prata om föräldraskap i vardagen och det ges tips och råd hur man kan stärka relationen till sitt barn. Läs mer här om föräldraträffar.

Öppna förskolan för barn mellan 0-5 år

En inspirerande mötesplats för barn och deras föräldrar. Vi har sångsamling, och det finns möjlighet att måla, läsa, pyssla och leka tillsammans Vi har öppet flera dagar i veckan. Ingen föranmälan behövs och det kostar inget. Öppettider och program på våra Öppna förskolor hittar du här.

Familje- och föräldrastöd

Varje förälder eller annan vuxen som har en nära relation till ett barn eller ungdom kan ibland hamna i situationer då man önskar råd, individuellt stöd eller hjälp i sin relation till barnet/ungdomen. Då kan du få hjälp av oss som arbetar med individuellt familje- och föräldrastöd. Läs mer under fliken familje- och föräldrastöd.

Familjerådgivning

I olika skeenden i livet utsätts vi för kriser och förändringar som kan göra det svårt för oss att tala med varandra på ett konstruktivt sätt. Familjerådgivningens uppgift är att stödja er till fungerande samtal och att hitta möjliga vägar att hantera svårigheter. Läs mer under fliken om Familjerådgivning.

Ansök om stöd för ditt barn och din familj

Om du är orolig för ditt barn och tror att barnet och kanske familjen behöver hjälp får att få ordning på situationen så kan du göra en ansökan om stödinsats för ditt barn och familjen. En ansökan kan resultera i att socialtjänsten gör utredning om barnets situation och vilka behov av stöd som finns. Beslutar socialtjänsten att det finns ett behov av stödinsats så har barnet sedan rätt att få det stödet. Läs mer under fliken Mottagning för barn och unga 0-20 år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2017
Barn & utbildning