Byta välja skola

Är du nyinflyttad eller har du ett barn som ska börja förskoleklass, första klass eller måste byta skola för att gå klart grundskolan?

Som vårdnadshavare kan du påverka vilken skola ditt barn ska att börja i.

Du kan ansöka om att byta skola när som helst under året. Det gör du genom att logga in på e-tjänsten för skolvalet, se länk till höger. Du ansöker om byte under ”Mina placeringar”. Om du vill ansöka om att byta skola eller säga upp din plast klicka på länken till höger.

Under juli och början av augusti har vi begränsade resurser att svara på din ansökning. Din ansökan till skola kommer att hanteras så fort skolornas expeditioner öppnar och du kommer att få svar innan skolstart.

Om ditt barn inte får önskad plats är det viktigt att du som förälder på nytt ansöker om byte av skola när nästa läsår börjar. Det är samma regler för byte av skola som vid skolval, det är inte ansökningstiden som styr utan syskonförtur och relativ närhet.

Byte från en skola i en annan kommun till en skola i Botkyrka
Går ditt barn i en skola utanför kommunen men är folkbokfört i Botkyrka kan du inte ansöka om plats genom e-tjänsten. I stället kontaktar du kommunen genom att skicka ett e-post meddelande, se kontaktuppgifter till höger, eller telefon 08-530-610 00 och ber om att få prata med systemansvarig.

Säga upp skolplats
För att säga upp ditt barns plats i grundskolan loggar du in på e-tjänsten nedan. Du säger upp platsen under ”Mina placeringar”.

Säg upp din plats via länken till höger.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2017
Barn & utbildning