Stäng meddelande

Grindtorpsskolan

Grindtorpsskolan finns i ljusa och fräscha lokaler, där det råder lugn och harmonisk stämning. Vårt starka fokus är att tillsammans med våra elever ständigt stärka deras lärande och personliga utveckling. Dessutom har vi kul! För att se mer - scrolla ner!Kontaktuppgifter

LÄRARE OCH PERSONALlänk till annan webbplats

Rektor Mats Jonsson, telefon: 070 8825089
epost: mats.jonsson@botkyrka.se

Besöksadress
Lagmansbacken 12
Postadress:
145 56 Norsborg

Frånvaroanmälan elev:

010 - 888 70 50

Vårsalong

PROJEKT UNDER LÄSÅRET 2018/19:

 

Vårsalong

I Skolbiblioteket har massor av fina bilder och dikter av skolans elever visats i årets Vårsalong. Bildläraren Liz Penuela har arbetat med teman som våren, identitet och att måla efter inspiration av dikter.

Liz Penuela, bildlärare

Poesitävling

Vinnaren av sexornas och sjuornas poesitävling, som anordnades av skolbiblioteket, blev Kim med dikten ROS:

En svart ros är mörk som insidan

En vit ros är ljus som utsidan

En grå ros är både mörk som insidan och ljus som utsidan

För varje ljus har ett mörker och varje mörker ett ljus

Promenad längs vattnet

Promenad längs vattnet

Proffsboxare besökte skolan

Proffsboxaren Anna Laurell Nash som har deltagit i OS kom på besökt till Grindtorp under vårterminen och pratade om World Childrens prize. Anna förberedde också 7:orna för Jorden-runt-loppet som eleverna ska springa (3 km). Här tar hon en promenad tillsammans med några elever.

Yousef och Stephen - två elevmentorer. FOTO: Jörgen Fagerlund, Jämställdhetsmyndigheten.

Aktivt arbete mot våld

Grindtorp arbetar sedan länge aktivt med elev-mentorer som utbildas för att vara förebilder i det våldsförebyggande arbetet mot mobbing manliga normer kopplade till våld. Mentorerna stöttar i sin tur yngre elever och leder övning i klassrummet som är tänkta att förbättra kamratskapet. Läs mer i tidningen:

Svensk polislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pojke i afrika

Ett snabbt stopp i Afrika

Lärorikt och kul på idrotten

Kreative idrottsläraren Wael lär barnen världens länder och de får förflytta sig på olika sätt mellan kontinenterna. Jättekul tycker eleverna som lär sig eleverna geografi samtidigt som de har idrott.

Grindtorp föregångare inom IT för lärare

Grindtorpsskolans IKT-ansvarige Daniel Norrman har utvecklat en egen nätbaserad kurs för intern fortbildning inom IT som har visats på en mässa för lärare och skolledare. Intresset för utbildningen var jättestort - alla lärare och rektorer som ville se föredraget fick inte plats i lokalen.

Läraren Maria Gustafsson

Elever guidade på Vasamuseet

Årskurs sex till nio i introduktionsklassen på Grindtorpsskolan har under läsåret haft ett projekt tillsammans med Vasamuseet. Eleverna fick bland annat forska om olika objekt på muséet och skriva guidemanus. Som avslutning fick de också guida riktiga besökare på Vasamuseet.

– Det var fantastiskt. Eleverna fick använda laserpekare och guldbrickor och var precis som riktiga guider. Efteråt fick de diplom, berättar klassläraren Maria Gustafsson, initiativtagare till projektet tillsammans med kollegan Iso Gursac .

Eleverna har alla varit i Sverige under ett år och kommer från olika länder. Det är en mycket blandad grupp, men genom att jobba tillsammans har de utvecklats mycket, tycker Maria Gustafsson.

– Att studera Vasa är dels ett sätt att öva språket men även en väg in i samhället. De får tillgång till historien och får äga dessa institutioner


 

 


 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2019
Barn & utbildning