Stäng meddelande

Skolvalet 2019

Barn som sitter med en lärplatta

Har du barn som ska börja i förskoleklass eller måste byta skola för att gå klart grundskolan 2019? Då måste du göra ett aktivt skolval för att kunna påverka vilken skola ditt barn kommer att börja i.

Placeringsbesked i april

Nu är skolvalet stängt och alla placeringsbeslut har skickats ut till vårdnadshavare. Placeringsbslutet för ditt barn har skickats ut via sms, e-post eller vanlig post. Har du inte fått besked om ditt barns skolplacering senast den 1 maj ringer du Medborgarcenter på 08-530 610 00länk till annan webbplats. Du behöver inte logga in och godkänna placeringen.

Om du är missnöjd med skolvalsplaceringen kan du från och med den 1 juli ansöka om skolbyte i e-tjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.länk till annan webbplats

Du kan också göra en överklagan till Förvaltningsrätten om du inte är nöjd med placeringen. Läs mer hur du överklagar här.länk till annan webbplats

Nyinflyttad?

Om du kommer att flytta till Botkyrka 2019 kan du när som helst under året göra en ansökan via ”Sök grundskola” i vår e-tjänst. Skicka in en kopia på hyres- eller köpekontrakt där er kommande adress framgår, till skolval@botkyrka.se.Om skolvalet

Vårt skolval är öppet från och med den 14 januari till och med 4 februari 2019. Det är viktigt att du samtidigt ansöker om fritidshemsplats och modersmålsundervisning. Du gör ditt skolval här via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avstår du från att välja placeras barnet i en skola där det finns platser kvar. Vissa friskolor har blanketter men du ska ändå göra skolvalet via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du svårt att välja skola- öppet hus

Ta chansen att besöka våra grundskolor på Öppet huslänk till annan webbplats inför ditt skolval. Välkommen!

Vilka ska göra skolvalet?

Du ska göra ett aktivt skolval om:

  • ditt barn ska börja i förskoleklass.
  • ditt barn redan går i en skola i Botkyrka men måste byta skola för att gå klart resterande skolår i grundskolan.

Söka skola i annan kommun

Om du vill att ditt barn ska gå i skola (kommunal eller fristående) i en annan kommun vänder du dig direkt till den skolan.

Du måste också göra skolvalet i vår e-tjänst och kan då använda ”Övriga skolor (utanför Botkyrka kommun)” i urvalet för att tala om för oss vilken skola ditt barn kommer att gå i.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 april 2019
Barn & utbildning