Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Mattelekförskolan

Mattelekförskolan är en privat förskola som startar den 15 augusti 2018. Förskolan ligger på Månstorpsvägen 14 i Tullinge. Förskolan har tre avdelningar med plats för 55 barn. Vår förskola är tvåspråkig, här får barnen en god start i det engelska och svenska språket samt matematik.

Målet är att förse våra barn med en förskola av hög kvalitet där engelska språket introduceras vid tidig ålder. Vi följer den svenska läroplanen för förskolor.

Enligt läroplanen ska förskolan arbeta för att varje barn utvecklar sin matematiska förmåga att föra och följa resonemang.

Vi vill lyfta och medvetengöra matematiken för de yngre barnen. Matematik handlar om allt från att klättra i träd till att sätta på sig ett par fingervantar. När barnen sorterar, räknar och jämför, växer deras kunskaper kring olika matematiska begrepp.

Barnen ska utveckla sitt intresse för matematik spontant och dagligen, alltså i leken och i den pedagogiskt styrda verksamheten.

Många glada skratt och glada minnen, en stark självkänsla och en positiv självbild vill vi att barnen ska få med sig från sin förskoletid på vår förskola. Vi tillbringar en stor del av dagen utomhus. Här har barnen möjlighet att leka, utforska naturen och utveckla sin grovmotorik.

På Mattelekförskolan är strävan att barnen ska känna sig trygga och respekterade. både barn och pedagoger ska ha roligt tillsammans. Glädje skapar lust att lära.

Den pedagogiska miljön ska vara utmanade, ge stora möjligheter till barnens egna val och ta till vara på barnens lust att skapa.

Pedagogerna ska främja barnens inneboende nyfikenhet och kreativitet för att de ska kunna utveckla sina kunskaper och förmågor.

Det går att ansöka plats till förskolan via Botkyrka kommuns e-tjänst.

Välkommen att ringa eller maila oss!

Elisabet eller Athena

073-922 00 98 eller Tel. 070-756 06 11

e-post: elisabet.kiprianidou@live.se

athenakousi@hotmail.com

Adress: Mattelekförskolan
Månstorpsvägen 14
146 45 Tullinge

www.mattelekforskolan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 april 2018
Barn & utbildning