Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Viktiga datum inför gymnasievalet 2018

Du som är bosatt i Stockholms län söker till gymnasiet genom att logga in på Gymnasieintagningens hemsida www.gyantagningen.se. Här är några viktiga datum inför gymnasievalet 2018.

Januari

Den 17 januari 2018 öppnar Gymnasieantagningenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida för ansökan.

Ditt lösenord till Gymnasieantagningens hemsida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterskickas till dig med posten innan antagningstiden börjar. Om du inte har fått ett lösenord är det viktigt att du kontaktar din skola eller Gymnasieantagningen.

Har du tappat eller glömt ditt lösenord kontaktar du Gymnasieantagningen via gyantagningen@ksl.se och ber om att få ett nytt lösenord. Ange namn och personnummer.

Februari

Sista ansökningsdagen för antagning till gymnasiet är den 15 februari.

April

Du kan se det preliminära antagningsresultatet på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från och med den 16 april på eftermiddagen.

Den 19 april öppnar Gymnasieantagningen för omval (du kan göra ändringar i din ansökan)

Maj

Eventuella omval kan du göra till den 15 maj. Gymnasieantagningens webb stängs klockan 24.00

Juni och Juli

Den 29 juni kan du se det slutliga antagningsresultatet på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du sökt till gymnasiesärskolan kan du se antagningsbeskedet redan den 10 juni.

Läs noga hur du ska svara på beskedet.

Augusti

I augusti påbörjas reservintagningen till lediga platser. Du kan då få erbjudande om plats på ett program du valt men tidigare inte kommit in på. Ibland händer det att vissa program inte startar på en skola. Om det händer på den utbildning du har kommit in på får du göra ändringsval utöver de tider som vi anger här.

Antagningsstatistik

​På Gymnasieintagningens hemsida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkan du se antagningsstatistiken för 2016/2017.

Du som ska börja gymnasiet hösten 2018

Du kan välja hur många program du vill, men det är viktigt att du rangordnar dem rätt. Kommer du in på ditt förstahandsval har du inte rätt att ångra dig för att till exempel välja ditt andrahandsval.

Högskoleförberedande program eller yrkesprogram

Högskoleförberedande program ger behörighet till universitet och högskola. Yrkesprogram förbereder dig för ett yrke direkt efter gymnasiet. På alla yrkesprogram kan du göra tillval och på så sätt få allmän behörighet till universitet och högskola. En del kurser på universitet och högskola kräver att du läst specifika ämnen, det vill säga särskild behörighet. Du kan läsa mer om det på Universitets- och högskolerådets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på universitetens och högskolornas egna hemsidor.

Ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola om du vill ha hjälp med ditt gymnasieval.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2017
Barn & utbildning