Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

TUMBA GYMNASIUM

Hög kvalitet, välskötta och bra utbildningsmiljöer, duktiga och behöriga lärare bygger skolan. Tumba gymnasium är stolta över sina elever som kommer från hela 30 kommuner i Sverige. Skolan satsar på IKT-utveckling och engagerad pedagogik.

Tumba gymnasium har flest spetsutbildningar i länet. Tumba gymnasium driver tillsammans med Xenter de Estetiska spetsutbildningarna i hypermoderna lokaler. Profilerna Animation, Radio- och Ljuddesign, FilmTv och Foto drar till sig elever från hela Sverige.

Populärt musikprogram

Tillsammans med Kulturskolan driver Tumba gymnasium Estetiska programmets musikinriktning i nybyggda och musikanpassade lokaler. Tre år efter starten har musikutbildningen klivit fram som Södertörns populäraste.

Spetsutbildning inom finansekonomi

För dig som är intresserad av bank- och försäkringsbranschen har Tumba gymnasium en unik riksrekryterande spetsutbildning inom finansekonomi på Ekonomiprogrammet. Kungliga Tekniska Högskolans lärare undervisar och du kan läsa kurser på KTH under gymnasietiden.

Språk- och studieresor på flera av våra utbildningar

Tumba gymnasium organiserar språkresor för elever som läser olika europeiska språk. Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning media har även kontakter med skolor i Sydafrika. Tumba gymnasium är en av få skolor som erbjuder det Humanistiska programmet med inriktning språk, där eleverna som läser japanska planerar och genomför en resa till Japan. På Humanistiska programmet kan du även välja andra språk, till exempel franska, italienska, spanska och tyska.

Utbildningar i handboll och innebandy

Tumba gymnasium har fått Skolverkets och regionala idrottsförbundens godkännande att driva nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) i handboll och innebandy, vilka du kan kombinera med vilket program du vill. Dagtid har Tumba gymnasium tillgång till både idrotts- och hockeyhall. Skolan erbjuder samtliga elever att teckna medlemskap i skolidrottsföreningen TG-IF, vilket bland annat innebär att du får ett gymkort.

Kontakt

Rektor: Alf Solander
Telefon 070-886 14 51.
e-post tumbagymnasium@botkyrka.se

​Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 85 TUMBA

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 november 2019
Barn & utbildning