Stäng meddelande

Så här gör du

Du söker gymnasieplats på gyantagningen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I mitten av januari får du som går i nian ett lösenord för inloggning hemskickat. Du behöver lösenordet ända fram till sommaren 2019. Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Botkyrka kan få ett lösenord om du mejlar eller ringer till Gymnasieintagningen. (Se broschyr)

1. Logga in på gyantagningen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gör dina val.
Lägg in flera val för att öka dina möjligheter att få en plats. Lägg in dina val i prioriteringsordning så att du först lägger in den utbildning som du helst önskar få en plats till.

2. Skriv ut ansökan, skriv under och lämna in
När du godkänt dina val på webben skriver du ut din ansökan. Skriv under med ditt namn och lämna ansökan till din studie­ och yrkesvägledare eller annan ansvarig på din skola.

3. Går du inte i någon skola idag – skriv ut, skriv under och skicka in
Du som inte går i någon skola idag skriver ut ansökan och skriver under den. Sedan skickar du in ansökan med post till Gymnasieantagningen Stockholms län, Box 4404, 102 68 Stockholm.

4. Antagning
Du kan bara komma in på en utbildning. Antagningen avgörs av din behörighet och dina betygspoäng från grundskolan. Om dina betyg räcker till fler av dina alternativ så antas du till den utbildning som du satt som förstahandsval. När du blivit antagen på en utbildning står du kvar som reserv till högre rangordnade val, men inte till alternativ som har lägre rangordning i din ansökan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 november 2019
Barn & utbildning