Stäng meddelande

Så här gör du

Du söker gymnasieplats på gymnasieantagningens ansökningswebb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster I mitten av januari får du som går i nian ett lösenord hemskickat. Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Botkyrka kan få ett lösenord om du mejlar eller ringer till Gymnasieantagningen.

1. Logga in på gymnasieantagningens ansökningswebblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och gör dina val.
Första gången du loggar in ska du godkänna integritetspolicyn och byta till ett eget lösenord. Du får sedan ett mejl för att bekräfta din inloggning. Logga in igen, och gör din ansökan. För att öka dina möjligheter att få en plats är det viktigt att lägga in flera val. Rangordna dina val så att du först lägger in den utbildning som du helst vill få en plats till.

2. Ändra din ansökan
Om du vill kan du ändra din ansökan, från och med mitten av april till mitten av maj.

3. Antagning
Antagningen avgörs av din behörighet och dina betygspoäng. Om dina betyg räcker till fler av dina alternativ så antas du till den utbildning du har satt som förstahandsval. Du kan bara komma in på en utbildning. När du blivit antagen till en utbildning kan du välja att stå kvar som reserv till högre rangordnade val, men inte till alternativ som har lägre rangordning i din ansökan.

3.
Antagning
1 juli kommer besked på din ansökan. Har du blivit antagen till en utbildning, ska du tacka ja eller nej. Ett tips är att inte tacka nej, eftersom du då riskerar att bli utan gymnasieplats. Om du vill kan du stå kvar som reserv till högre val i din ansökan. Läs allt om hur du ska svara på gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 november 2019
Barn & utbildning