Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Viktiga datum gymnasievalet 2020

Du som är bosatt i Stockholms län söker till gymnasiet genom att logga in på Gymnasieintagningens hemsida www.gyantagningen.se. Här är några viktiga datum inför gymnasievalet 2020. Missa inte heller skolornas öppna hus.

November 2019

21-23 november kan du gå på Gymnasiemässan i Älvsjö. Träffa representanter från olika gymnasieskolor och få svar på dina frågor. Alla Botkyrka kommuns gymnasieskolor finns på plats. Nu börjar skolorna även med öppna hus.

Januari 2020

Den 16 januari 2020 är första dagen för ansökan till gymnasiet på Gymnasieantagningens ansökningswebblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I mitten av januari får du som går i nian ett lösenord för inloggning hemskickat. Du behöver lösenordet ända fram till sommaren 2020. Har du tappat eller glömt ditt lösenord klickar du på "glömt lösenord" på gymnasieantagningen.storsthlm.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Botkyrka kan få ett lösenord om du mejlar gyantagningen@storsthlm.se

Februari 2020

Den 17 februari är sista dagen för ansökan till gymnasiet 2020.

April 2020

Du kan se det preliminära antagningsresultatet på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från och med den 15 april.

Den 15 april öppnar Gymnasieantagningen för omval (du kan göra ändringar i din ansökan). Du kan till exempel ändra ordningen på dina val. Prata med din SYV om du är osäker på reglerna.

Maj 2020

Sista dag för omval är den 15 maj.

Juli 2020

Den 1 juli kan du se det slutliga antagningsresultatet på Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs noga hur du ska svara på beskedet.

Augusti 2020

I augusti påbörjar reservintagningen till lediga platser. Du kan då få erbjudande om plats på ett program du valt men tidigare inte kommit in på.

Ibland händer det att vissa program inte startar på en skola. Om det händer på den utbildning du har kommit in på får du göra ändringsval utöver de tider som vi anger här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2019
Barn & utbildning