Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans kurser och program. Den riktar sig till dig som är vuxen och som saknar hela eller delar av en gymnasieutbildning.

Kurspaket

De gymnasiala kurspaketen är till för dig som vill läsa in en yrkesutbildning, t.ex. undersköterska eller elektriker. Ett kurspaket kan passa dig som inte alls har läst på gymnasiet eller saknar stora delar av en gymnasieutbildning. Ett kurspaket kan passa dig som inte har läst på gymnasiet eller saknar stora delar av en gymnasieutbildning.

Fristående kurser

För dig som behöver komplettera kurser för särskild behörighet eller för dig som ska läsa mot slutbetyg eller gymnasieexamen finns ett stort utbud av fristående kurser.

Du kan läsa en gymnasial vuxenutbildning från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år eller när du slutfört utbildning på ett nationellt program eller likvärdig utbildning i gymnasieskolan.

Vet du inte vad du ska söka för kurser är du välkommen att kontakta vägledningsenheten på Jobbcenter Botkyrka för att prata med en studie- och yrkesvägledare.

Ansökan till gymnasial vuxenutbildning gör du via vår webbansökan. Klicka på länken nedan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2017
Barn & utbildning