Störningsinformation:
Eldtomta strand är utan vatten
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Vad är YH-utbildning?

En yrkeshögskoleutbildning matchar dig mot arbetsmarknadens behov. För att säkerställa att utbildningarna inom yrkeshögskolan möter arbetslivets krav drivs de alltid i nära samarbete med arbetsgivare.

Arbetslivet är aktiva både när det gäller planering och genomförande, och kan till exempel föreläsa, delta i projekt och erbjuda praktikplatser samt arbete. Att utbildningarna matchas mot arbetslivets behov innebär också att en utbildnings innehåll och inriktning kan förändras. Och att nya utbildningar kan starta och andra försvinna allt eftersom kompetensbehovet förändras. För dig som studerande innebär det att din yrkeskunskap är aktuell och efterfrågad i arbetslivet när du är klar med din utbildning.

I Botkyrka kommun är det Xenter Botkyrka som håller i yrkeshögskoleutbildningarna. På Xenter Botkyrka kan du läsa till utbildningar inom teknik, IT, media och samhällsbyggnad:

Läs mer om yrkeshögskoleutbildning, Xenter Botkyrka och de olika utbildningarna på Xenters egen webbplats via länken till höger.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 september 2017
Barn & utbildning