Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Barnomsorg utanför ordinarie öppettider

De förskolor som erbjuder omsorg för barn 1–10 år, vars föräldrar har sin arbetstid förlagt till tidiga mornar och sena kvällar, finns i Tumba, Tullinge, Alby och Hallunda. Dessa håller öppet vid behov kl. 05.30–21.30.

Vem har rätt till barnomsorg på obekväm arbetsid?

  • Du som är vårdnadshavare till barn i åldern ett till fem år och arbetar tidiga mornar och sena kvällar då den ordinarie förskoleverksamheten är stängd.
  • Du som är vårdnadshavare till barn i åldern sex till tio år som har rätt till inskriven skolbarnomsorg och arbetar tidiga mornar och sena kvällar då den ordinarie fritidsverksamheten är stängd.
  • Du som har behov av barnomsorg på obekväm arbetstid vid minst två tillfällen per månad.

Observera: För att ha rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid krävs att du uttömt möjligheten att ändra dina arbetstider.

Hur söker jag?

Du ansöker via e-tjänsten här på webben, välj enheten som heter Förskola på obekväm arbetsstid. Därefter ska du skicka in ett aktuellt anställningsbevis, arbetsschema och intyg att du inte kan ändra dina arbetstider, dessa ska vara styrkta av din arbetsgivare. Du kan lämna in handlingarna till Medborgarcenter eller maila in dem till forskola@botkyrka.se

Botkyrka kommun omprövar behovet av omsorg på obekväm arbetstid varje halvår.

Länk till ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avgift

Avgiften är densamma som för ordinarie barn- och skolbarnomsorg.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 november 2019
Barn & utbildning