Stäng meddelande

Instrument och sång

Musik banner

Med utgångspunkt i glädje och skaparlust erbjuder vi ett brett kursutbud inom både instrument och sång, för att du ska kunna få utvecklas på dina egna villkor.

Kurser i instrumentspel kan bokas tidigast från 8 års ålder. Se nedan vilka åldrar som gäller för respektive instrument.

Våra kurser i piano och gitarr är väldigt populära och platserna tar ofta slut snabbt. Vi har såklart massa andra roliga instrument som du kan lära dig och där har du också en större chans att få en plats.

All undervisning sker i grupp.

Vi har även KAP-musik, Kulturskolans Avancerade Program i musik som är för dig som är 13-20 år och som kommit en bit på vägen i ditt musicerande. Läs mer om KAP

TRÄBLÅSINSTRUMENT

från åk 3

Blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, saxofon och fagott. Väljer du något av träblåsinstrumenten får du möjlighet att vara med i någon av våra många ensembler och orkestrar. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Alla träblåsinstrument utom blockflöjt kan du hyra på kulturskolan.

BLECKBLÅSINSTRUMENT

från åk 3

Trumpet, horn, trombon, baryton och tuba. Med dessa instrument får du möjlighet att vara med i någon av våra många ensembler och orkestrar. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Alla bleckblåsinstrument kan du hyra på kulturskolan.

STRÅKINSTRUMENT

från åk ​3

Fiol, altfiol och cello. Från och med andra terminen deltar du i en av stråkorkestrarna eller någon annan ensemble på kulturskolan. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik. Kulturskolan har stråkinstrument som du kan hyra. De finns i alla storlekar. Vi hjälper dig att hitta ett instrument som passar just dig.

GITARRINSTRUMENT

från åk 3

Gitarr, elgitarr och elbas. Väljer du något av gitarrinstrumenten får du möjlighet att vara med i någon av våra gitarrorkestrar eller rock- och popgrupper. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel och teknik.

PIANO

från åk 3

På piano har du många möjligheter att spela tillsammans med andra. Undervisningen för nybörjare sker alltid i grupp och vi spelar tillsammans redan från början. I undervisningen ingår både notläsning, gehörsspel, ackordspel och teknik.

SÅNG

från åk 3

I sångundervisningen får du utveckla din röst utifrån dina egna förutsättningar. Du lär dig sång-och andningsteknik och får sjunga i många olika genrer. Om du vill får du sjunga på konserter.

KÖR

från åk 3

Att sjunga i kör är kul och till oss är alla välkomna! Vi arbetar åldersindelat och sjunger sånger i olika genrer. Körerna deltar också i våra konserter.

MUSIKAL

från åk 5

Här arbetar du tillsammans med en sångpedagog och en danspedagog med grunderna i sång och dans. Vi blandar olika genrer och sätter ihop shownummer till en föreställning.

SLAGVERK

från åk 3

I slagverksundervisningen arbetar vi med olika stilar och genrer, notläsning och instrumentkännedom. I vår slagverksstudio finns allt - trumset, marimba, vibrafon, congas, klockspel, djembetrumma och mycket mer. Som slagverkare finns många ensembler och orkestrar att välja mellan, i blandade stilar och genrer.

MUSIKPRODUKTION

från åk 6

På lektionerna jobbar vi med att lära oss hur våra ljudredigeringsprogram fungerar, hur man kan skriva låtar, producera låtar, mixa, spela in, använda samples etc. Undervisningen kräver tillgång till laptop (PC eller Mac).

MUSIKMIX

Ålder 3-6 år

Sångstund för barn 3-6 år och deras föräldrar. Vi träffas, sjunger och spelar tillsammans 1 gång i veckan under 10 veckor.


ENSEMBLE

På Botkyrka kulturskola har du möjlighet att vara med i en mängd olika orkestrar och ensembler. Att delta i ensemble på ditt instrument kostar inget extra. Det ingår i priset för din kurs.

  • För blåsarna finns t ex Nybörjarblås, Gryningspatrullen och Stjärnligan.
  • För dig som spelar stråkinstrument finns Nybörjarstråk.
  • Gitarreleverna har gitarrorkestrar där du får prova på att spela även alt- och basgitarr.
  • I kulturskolans irländska ensemble Whistles kan du vara med på olika instrument. Likaså i soulbandet Souled.

Botkyrka kulturskola har även en mängd smågrupper, allt från slagverksensembler till rockband. Kanske har du själv en idé om vad just du vill spela?

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2019
Bibliotek & kultur