Film på fritiden

Kvinna som filmar

Foto: Fanzingo

I Botkyrka finns många olika verksamheter för barn och unga som vill testa och fördjupa sina kunskaper inom film och medier på olika nivåer.

Fritidsgårdar

I Botkyrka finns idag nio fritidsgårdar. Flera av dem erbjuder olika typer av filmverksamhet, framförallt möjlighet att se film tillsammans på stor duk via projektor. På vissa fritidsgårdar kan du också på olika sätt få hjälp att göra egen film genom att låna kamera, redigeringsdator och få handledning.

Botkyrka kulturskola

Erbjuder alla Botkyrkas barn och unga upp till 20 år att prova på och utveckla musik, dans, teater och bild/form, film och animation. Kulturskolan finns på många av skolorna i Botkyrka, både under och efter skoltid.

Från och med våren 2013 driver kulturskolan Botkyrka filmfestival för dig mellan 6-19 år. Visa din egen film och vinn fina priser!​

Fanzingo - Öppen Medieverkstad

Ett mediehus för alla unga som vill bli proffs och nå ut med sina idéer och tankar via film, tv, radio och i skrift. Varje torsdag är du som ung Botkyrkabo mellan 13-25 år välkommen till den Öppna Mediaverkstaden. Hos oss får du möjligheten att göra film eller radio. Ledare finns på plats för att coacha dig att starta igång ditt eget drömprojekt! Inga förkunskaper krävs, du kan komma för att prova på, förverkliga en klar idé, diskutera och se film eller lyssna på radio. Varje torsdag mellan kl 17-20 i Fanzingohuset på Rotemannavägen 12 i Alby! Fanzingo bedriver också verksamhet i samarbete med Botkyrkas fritidsgårdar.

ABF Alby Fejm

Scenskola i Subtopia i Alby är för barn och unga 4-20 år. Startade 1984. Har studiecirklar i dans, sång, teater, ljus, ljud, scenografi, mask/smink och kostym för 250 deltagare. Har ambition att utveckla även filmverksamhet.

Föreningar och studieförbund

I Botkyrka finns vissa föreningar och studieförbund som kan erbjuda filmverksamhet. Här på hemsidan kan du söka efter dessa, eller kontakta våra handläggare för att fråga.

Bild botkyrka filmfestival
Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2017
Bibliotek & kultur