Störningsinformation:
Problem med vattenförsörjning i Tullingeberg
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Studio och kontor

I Botkyrka finns studior och andra lokaler för film- och tv-produktion. Här erbjuds plats både för kortare projekt och inspelningar samt för fasta etableringar.

Bild på hangaren

Foto: Botkyrka kommun​

Hangaren i Subtopia

Flexibel multiarena om totalt 2 2150 kvm med 6-14 meter i takhöjd. Möjligheter finns att avdela studion i flera delar. Hyrs ut för film- och tv-projekt, scenkonstproduktioner och events. I direkt anslutning till fastigheten finns även plats för produktionskontor med eget kök och nödvändiga faciliteter. Drivs av Subtopia i Alby. Subtopia är beläget i Alby i norra Botkyrka, nära Stockholms innerstad via E4 (restid ca 20 minuter) eller tunnelbana (T-Alby, restid ca 30 minuter).

Studio 3 i Subtopia

Ljudisolerad studio om 388kvm med tillgång till stor green screen. Ofta använd för reklamfilmsinspelningar, reptitioner, evenemang och scenografibygge. Drivs av Subtopia i Alby.

Xenter

Två mindre studior som normalt används vid utbildning. TV-studio A (115 kvm) används för flerkameraproduktioner med upp till fem kameror. Studion har bland annat en fast installerad ”green-screen” fondvägg för chroma-key inspelning. TV-studio B (50 kvm) är ett mindre studiorum men har i stort samma teknik som A-studion. Finns i Tumba. Xenter har även en 5.1 studio för filmmix och en stor fotostudio (90kvm).

Hallunda Folkets Hus

Hyr ut ett antal större och mindre lokaler för möten och kulturell verksamhet. För film- och tv-inspelningar samt repetitioner är särskilt biografteatern Brage av intresse. Här repeterar ibland Riksteatern och Cirkus Cirkör. Lokalen har en skjutbar gradäng med sittplatser för 250 personer, stor duk, sex kanalers ljudanläggning och digitalprojektor. Drivs av Folkets hus och parker i Hallunda.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2018
Bibliotek & kultur